måndag, augusti 11, 2008

Vår hjältekonung Kong Christian Traoré

Den 21 september 2002 var senaste gången Bajen slog GIF Sundsvall på bortaplan. Men ikväll så såg vår danske mittback Christian Traoré till att denna svit bröts när han i den fjärde övertidsminuten tryckte in 2-1 bollen bakom Sundsvalls målvakt. En stormande glad Traoré kunde efter matchen konstatera att det var hans första mål i årets allsvenska och ett viktigt mål för Bajen.

Hammarby gjorde en hyfsad bra insats på konstgräset i Norrportens Arena. Man blixtrade till stundtals men andra stunder av matchen var passningspelet under all kritik. Dock var försvarspelet bättre i dagens match än tidigare matcher.

Louay Chanko gav Bajen ledningen på en underbar frispark i slutminuten av första halvlek. Han smekte den över muren och ställde Sundsvalls målvakt helt. Det var rättvist att Hammarby ledde i paus då man var det bättre laget.

Men i andra halvlek kom Sundsvall tillbaka och spelade aggressivt och i den 58 minuten kom kvitteringen då Christian Söderberg med Hammarbys Carlos Gaetes hjälp lyckats kvittera till 1-1. Geates försökte bryta inlägget men styrde bollen själv in bakom en chanslös Kristoffer Björklund i målet. I samband med målet blev Sundsvalls islänning Hannes Sigurdsson utvisad. Han fick sitt andra gula kort för snack. Sitt första fick han sekunderna innan efter en ful eftersläng. Detta blev ödesdigert för Sundsvall som ändå krigade och stred för poängen. De stack även upp några gånger utan att för den skull skapa några heta chanser. Men det var Hammarby som sakta med säkert malde ner Sundsvalls kampvilja. Man skapade en del heta chanser och hade skottlägen men skotten i kväll var inte de allra bästa. Men i takt med att klockan tickade på mot full tid verkade det bara bli en pinne för Hammarby. Men det var då han klev fram, mittbacken Kong Christian och blev match hjälte och frälste alla Hammarbyare. Jag vill även framhålla Olof Guterstams nick in mot mitten till en framstörtande Traoré. Det var högklass på den framspelningen.

Även om jag vill ge eloge till ett vilt och kämpande Sundvall så tycker jag att segern för Hammarby var rättvist. Detta var Hammarbys tionde raka allsvenska match utan förlust. Hela laget förtjänar bra betyg i kväll.