torsdag, augusti 14, 2008

En besk bronsmedalj

I dag kom Sveriges tredje medalj i detta Olympiska spel. Ara Abrahamian vann bronsmatchen i 84 kg´s klassen i brottning mot fransmannen Melonin Noumonvi med 2–0. Med det var en medalj med besk eftersmak då semifinalen tidigare blev en kaotisk tillställning då Abrahamian inför den tredje perioden blev bortdömd av domarna. Vad som egentligen hände i semifinalen vet jag inte och inte heller varför han blev bortdömd. Jag är ingen brottningsexpert men inte ens experterna kan förklara varför detta hände.

Sen när det skulle bli prisutdelning så slet Abrahamian av sig bronsmedaljen och lade den i från sig i protest. Jag vet inte om det är läge att gratulera en kille som har laddat så många år och lagt ner så många tusentals timmar för att vinna en guldmedalj och sedan på en sekund bli på ett katastrofalt sätt bortdömd i semifinalen i OS. Man förstår hans frustration och ilska över situationen, det skulle jag också varit i hans ställe.

Men det är starkt av Abrahamian att samla sig så pass mycket att han vann bronsmatchen trots att den medaljen inte var värt ett skit för honom. Men för Sverige är varje medalj välkommet och det visste han och där hämtade han sin motivation.

Inga kommentarer: