lördag, augusti 09, 2008

Osmakligt Jan Björklund

Den fd yrkesmilitären och numera Folkpartiets ordförande höll i dag ett anförande under liberala ungdomsförbundets kongress i Rättvik där han propagerade för FRA. Han dammade fram ryssskräcken igen och använde det pågående tragiska och blodiga kriget i Georgien där landet är i krig mot Ryssland som ett argument för FRA.

– Georgien är ett grannland till Ryssland, men det är också Skandinavien. Vi lever nära en stormakt som nu återupprustar militärt och som återigen har ett auktoritärt maktspråk. Vi måste hålla koll på Ryssland och FRA är ett viktigt verktyg i det arbetet, säger Björklund till TT.

Att använda denna blodiga konflikt för att skrämma svenskarna och förespråka för FRA som verktyg till avlyssning av Ryssland tycker jag är väldigt osmakligt. Det visar bara på regeringens och Björklunds desperation över denna fråga.

Situationen i Georgien är oroväckande och som skapar stor lidande och förödelse i regionen Kaukasus och det måste upphöra och båda sidor måste börja samtala med varandra snarast. Att starta krig är inte så svårt tydligen men att avsluta det är betydligt svårare. Rapporter idag talar om att konflikten utvidgas till andra områden som gör att kriget risker att bli en storkonflikt.

Att USA planerar bygga de första luftvärnsbaserna i Tjeckien och i Polen, för att sedan eventuellt bygga fler i Ungern och Bulgarien ser jag också som ett stort hot mot Europas säkerhet. Jag har inte hört Jan Björklund ondgöra sig över detta så jag antar att det är okej att USA trappar upp militärt i Europa. Dubbelmorlen frodas hos herr Björklund och övriga Högerpartier.

4 kommentarer:

Brave new world sa...

om det finns dubbelmoral borde det väl finnas trippelmoral?

Nicke Grozdanovski sa...

Det finns det säkert om inte så är jag övertygad om att ordet föddes just i kväll. Alla Språk lever och är under ständigt förändring.

Mats sa...

Björklund är ju pro NATO.
NATO och FRA är två saker vi ska hålla oss ifrån.
Bara att hoppas att USA låter Fn sköta konflikten i Georgien.

Sten Tolgfors är väl ett riktigt ufo det med?

Nicke Grozdanovski sa...

Mats Det finns många UFO i alliansregeringen och deras partier. Du nämnde Tolgfors som ett exempel och han är en av de största.

Konflikten i Georgien är tragiskt ur många aspekter och den riskerar att sprida sig till andra områden. Håller med dig att FN ska sköta medlingen mellan länderna. Blandar USA in sig blir det värre och det är väldigt illa nog som det är nu.