måndag, april 24, 2006

Jämt skägg

Som vi alla tror och hoppas eller oroar sig över kommer de bli en knivskarp valrörelse. I den senaste SIFO- mätningen som kom i går är de nästan helt jämt mellan blocken. De borgerliga leder med bara med 0,6 %, månaden innan var de nästan 5 % till de borgerligas fördel. Men successivt har de röda knappat in. De är inte förvånande. Den borgerliga alliansen har tappat mark och initiativet i debatten.

Det är bra att väljarna börjar syna de borgerligas verkliga politik som inte är speciellt vänlig för medborgarna i landet. Debatten om förslaget om ungdomsdiskrimineringen genom att LAS inte ska gälla för unga under 26 år under två års tid på arbetsmarknaden har slagit hårt mot borgarna. Även om de bara är Centern som kommit på de idiotiska förslaget. Där har verkligen vänstersidan vunnit den debatten även om fönsterkrossning på Centerns lokaler inte är rätt väg att gå.

För vänsterns del har inte lyftet riktigt infunnits sig än. Dock ökar vi med 0.8 % till 6,4 % av väljarsympatierna. Det är för lite, men de är långt kvar till målgång den 17 september och vi får vässa formen och vara som starkast på slutet. Jag helt övertygad om att vi kommer att få framgångar i valet men de gäller att jobba stenhårt. Vi har politiken och vi har argumenten och vi står på rätt sida i den politikiska skalan.

Inga kommentarer: