lördag, april 01, 2006

Alf Svensson startar eget

Efter många år i kristdemokraterna nås vi av uppgifterna att frontfiguren Alf Svensson lämnar kd och startar ett nytt parti. Kristet initiativ (ki) heter det nya partiet. I ett pressmeddelande säger Alf Svensson, som är partiets nya ordförande att han saknar att vara i rampljuset eller som han själv säger ”En gång partiledare alltid partiledare”. Partiet kommer att ställa upp i riksdagsvalet i höst där man satsar på egen majoritet. Svensson säger i pressmeddelandet. ”va fan, de är ingen mening att bara vara partiledare utan att ha statsminister ambitioner också”

Paritet lanserar sig som det nya kristna initiativet i svensk politik. Man tycker att kd blivit för slätstrukna och flata, fast man säger att man helst inte vill ha några flator i partiet. Är man flata eller bög så får man ta eget initiativ tycker partiet och söka andra vägar. Kristet initiativ menar att familjepolitiken ska ”bara vara för man o kvinna”. Inga andra samboförhållande accepteras. Har man sådana initiativ får man söka sig till andra partier säger Alf Svensson. Dock har man som initiativ att arbeta för att bönen ska komma in i skolan igen. Som Alf Svensson säger ”en skola utan bön, är ingen skola alls”. Om eleverna har egna initiativ och söker sig till andra trosuppfattningar har man andra partier att verka i menar (ki). I frågan om man inte diskriminerar människor med annan trosuppfattning säger Alf att om man tog med alla människor med andra uppfattningar så hade man varit tvungna att slänga namnet Kristet initiativ och de hade varit tvungna att tänka på ett nytt namn, men de skulle vara för omständligt. Dessutom menar Alf Svensson att man inte har lust och kolla människors olika trosor. Därför säger vi från början vilken trosuppfattning medlemmarna ska ha.

Vi får se om det nya partiet lyckas slå alla med häpnad och komma in i riksdagen i höst eller t o m får egen majoritet och bildar regering. Eller om väljarna tar egna initiativ och väljer annat.

2 kommentarer:

tomasrj sa...

Jag såg just en ny opinionsundersökning som visar att Kristet Initiativ (Ki) redan idag ligger på strax över fyra procent.

Jag kan tänka mig att de kommer att plocka en del missnöjesröster från kristdemokrater och moderater som ledsnat på förflackningen och distanserandet från kyrkan.

Kristet Initiativ har för övrigt en motion på gång om att stryka den bisarra teorin om evolutionen och återinföra skapelseberättelsen i skolans naturvetenskapsundervisning.

Nicke Grozdanovski sa...

Han är populär denne Affe Svensson, målsättningen att få majoritets regering för (ki) ligger kanske inom räckhåll. Problemet enligt säkra källor är att de har ont om folk som är medlemmar, ja, de har bara Alf Svensson som medlem än så länge