tisdag, april 18, 2006

Malmö resan





Malmö kommun


Efter en skön påskhelg återkommer vardagen igen som för mig innebär möten nu i eftermiddag på jobbet, i morgon är de fackkurs igen och sen jobbar jag torsdag, fredag och lördag. Full rulle med andra ord. Annars var påskhelgen fylld med påskägg god mat och sport på is och på gräs. Höjdpunkten var givetvis resan i går till Malmö där Hammarby tog tre tunga poäng. De var fem förväntansfulla grabbar som tog bilen kl 1000 från Torsås via Emmaboda där jag klev på, sen neråt landet till Malmö. För min del var den första matchen live för i år, men de satt en som hade sett de andra två redan på plats. Han är inbiten bajare som inte gärna missar en match. Vi anlände till Rikets tredje stad vid 13.15 tiden efter diverse stopp på vägen. Vädret var otroligt blandat under resan ena stunden kom de en skur för att i nästa klarna upp, men under matchen var de uppehåll trots mörka moln runt om stadion. Det var ca 600-800 Hammarbyare på plats och efter en konfettitifo som gick i den gröna färgens tecken kunde matchen börja. Bortasektionen på Malmö stadion är inte den bästa. Man står på en kortsida och de är långt till planen för löparbanorna som går runt planen och man ser inte så bra. Men det är ändå underbart att vara på plats och höra och att sjunga med andra bajare. Lukten av gräs och match och adrenalin är de inget som slår.

Man måste nog vara en galning som åker 46 mil fram och tillbaka för en match skull, fast å andra sidan finns de som åker halva jordklotet för att shoppa eller på långa golfresor, så de kanske inte är så konstigt att åka långt för en match skull, speciellt om man vinner som Bajen gjorde igår. Men även vid en förlust känns aldrig resan förgäves, man har minnen ändå. Det är nog de som gör det, man vet inte hur matchen slutar, kicken i kroppen av förväntan, sorgen av förlust eller baklängesmål eller glädjen av en seger eller mål. Du har alla känslor på en gång under en match. I går i Malmö var de väldigt spännande stundtals och den underbara känslan av Paulinhos mål och slutsignalen som förkunnade tre nya poäng för Hammarby var gigantisk stor och min vän såg redan fram emot resan till Stockholm på söndag. Tyvärr kan jag inte följa med p g a jobb.

Resan hem var glatt och uppsluppen och då känns inte de 25 milen hem så långt och klockan 21.15 var vi hemma i Emmaboda igen glada och lyckliga.
Nästa resa för min del blir Kalmar den sjunde maj. Då ska vi göra den stan osäker

ULTRAS 28

Inga kommentarer: