lördag, april 29, 2006

Ådalen berör hela arbetarrörelsen

Kristihimmelsfärd dagen 14 maj, 1931 sköts arbetare ner i en fredlig demonstration i Lunde. Det är i år 75 år sedan och det högtidlighålls som sig bör, för detta får aldrig glömmas.

Men vänsterpartiet får inte vara med när LO, ABF, Socialdemokraterna högtidlighåller detta på plats i Ådalen. Det är valår i år där är nog anledningen, för fem år sen gick de bra att Lars Ohly var på plats.

Detta vad vi anser märkliga agerande från socialdemokraterna är att de glömmer att hela arbetarrörelsen långt ifrån består av bara sossar. Det mest makabra i detta sammanhang är att de som sköts ner av militären var medlemmar i dåvarande vänsterpartiet. Det är ett dumt agerande att utestänga ett av arbetarrörelsens parti. En anledning är kanske att vårt parti talar klarspråk och de kan vara jobbigt politiskt för regeringen eftersom förslag att återigen kan militär sättas in till hjälp av rent polisiära händelser något som förbjöds efter händelserna i Ådalen. Vänsterparitet är klart negativ till dessa antiterroristlagar som gör det möjligt, vi vill inte se en upprepning av militärt våld mot civila så som skedde i Ådalen 1931.

I ett sådant här sammanhang borde de vara naturligt att hela arbetarrörelsen stod enad och tillsammans medverkade i Ådalen 75 år senare.

Vi förstår inte varför socialdemokraterna tar ett sådant här dåligt beslut utan att tänka på våra förfäder, offren och deras anhöriga osv bara för att man är feg och inte vågar ha med ett parti som inte alltid säger de det vill höra. Extra känsligt verkar de vara under ett valår. Sveriges största parti beter sig inte solidariskt anser vi, partitaktik går före moral och anständighet

Dem enda som tjänar på att arbetarrörelsen inte står enade är borgarna.

Inga kommentarer: