fredag, augusti 15, 2008

Kvällen då sviterna spräcktes på Söderstadion

Inför kvällens drabbning mellan Hammarby och GAIS fanns det några sviter som båda lagen hade i bagaget. För ett av lagen var bagaget lättare medan det var något tyngre för den andra. Hammarby hade 10 raka matcher utan förlust i årets allsvenskan, dessutom var man obesegrade på Söderstadion. GAIS hade inte gjort mål de tre senaste matcherna och dessutom var man utan seger på bortaplan.

Detta borde göra Hammarby till stora favoriter inför matchen och det började bra. Redan efter 8 minuter gör Sydafrikanen Nathan Paulse sitt första mål i allsvenskan sedan Charlie Davies blivit nerdragen i straffområdet men domaren lämnade fördel och det tackade Paulse för när han placerade bollen i mål. Amerikanen Charlie Davies panna når i den 22 minuten bollen efter ett fint inlägg från Carlos Gaete och det betyder 2-0 till Hammarby.

Allt var upplagt för en säker Hammarby seger och att alla dessa sviter jag nämnde i början skulle stå sig. I den 39 minuten börjar mardrömmen för Hammarby då GAIS får en frispark strax utanför straffområdet. Fram kliver GAIS brasse Wanderson och klipper till bollen rakt upp i krysset och GAIS är med målmässigt i matchen och en av sviterna är spräckt. Men det kan man leva med. Resultatet 2-1 står sig halvleken ut.

I andra halvlek vänder GAIS på matchen och Hammarby börjar uppträda försiktigt och ängsligt. Rädslan för att tappa segern börja smyga sin i den grönvita killarna. Men klockan tickar på ändå och Bajen fansen hinner sjunga "Öka takten sista kvarten, Tidaholm" i den 75 minuten och resultatet är fortfarande till fördel för oss Bajare. Men sången hinner knappt ebba ut från Söderstadion då GAIS i den 77 minuten kvitterar och återigen är det brassen Wanderson som gör det för Göteborgarna. Sju minuter senare i den 84 minuten kommer kalldusch nummer tre då GAIS tar ledningen genom ett självmål signerad David Johansson som styr bollen i eget mål efter ett inlägg från Levon Pachajyan. Hammarby gör allt nu för att kvittera och flyttar upp allt man har. Men det slutar inte bättre än att GAIS definitivt avgör matchen när Johan Mårtensson
i den andra övertidsminuten avslutar genom ett lågt skott gör GAIS fjärde mål och det är ridå ner för Bajen.

När slutsignalen ljuder över Söderstadion så är sviterna definitivt brutna. Sådan är fotbollen ibland, oberäknelig och jävligt men det är väl det som är tjusningen kan jag tro. Men det är bara för Hammarby att bryta ihop och komma igen.


MATCHFAKTA:

HAMMARBY IF- GAIS
2-4 (2-1)

1-0 Nathan Paulse (8),
2-0 Charlie Davies (22),
2-1 Wanderson Do Carmo (39)
2-2 Wanderson Do Carmo (77)
2-3 självmål (84)
2-4 Johan Mårtesson (90).

Varningar:
Hammarby Fredrik Söderström
Gais: Tommy Lycén, Björn Andersson, Daniel Nicklasson.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 11 538

Inga kommentarer: