fredag, augusti 15, 2008

Nöbbeles starka andra halvlek knäckte Johansfors

Återstarten av Emmaboda sexan kunde ha slutat på ett bättre sätt för Johansfors. Bortamatchen mot Nöbbele slutade med en 1-3 förlust efter att JIF haft ledningen med 1-0 i halvlek. Första halvlek gör Johansfors en väldigt bra halvlek tycker jag. Man tar tag i matchen direkt och ser väldigt starka ut. Man spelade som det topplag man är och gav Nöbbele stora bryderier. Helt i sin ordning kom också 1-0 i den 16 minute för JIF genom den snabbe och starke Adam Wellrup. Hela laget förtjänar stort beröm efter de första 45 minuterna. Enda som inte var bra var att vi inte gjorde fler än ett mål och stängt matchen. Men allteftersom halvleken led mot sitt slut så kom Nöbbele in i matchen och det var väldigt jämt i slutet även om JIF ledde rättvist och var de bättre laget.

Andra halvlek blev en total scenförändring. Ett heltaggat hemmalag kom ut och visade sin hemmapublik och oss JIF supporters på plats varför man hade slagit de suveräna serieledarna Åseda i senaste hemmamatchen och krossat Kosta borta med 9-3 förra fredagen. Med styrka, vilja, rörelse och snabba uppspel så tryckte man tillbaka JIF som hade de väldigt svårt att ett eget spel i andra halvlek. Jag vill inte påstå att det var JIF som gick ner sig i matchen även om säkert många spelare tycker så utan det var Nöbbeles aggressiva och tunga spel som fällde avgörandet.

Kvitteringen kom strax efter en kvart i den andra halvleken och det gav hemmalaget ännu mer luft under vingarna. Sen malde de på resten av halvleken och Axel Karlsson i målet fick jobba ordentligt tillsammans med övriga JIFare. Men man orkade inte hålla Nöbbele stången utan hemmalaget gör 2-1 med ca 20 minuter kvar att spela. Tungt tungt för oss men JIF gav inte upp utan försökte få in kvitteringen och hade några chanser men Nöbbeles försvar stängde framför mål och det var otroligt svårt att skapa några rena lägen. Sen att 3-1 kom i en kontring med minuten kvar är sånt som händer när ett lag flyttar upp sina styrkor. Nöbbele vinner matchen tillslut ganska rättvist och det känns skönt att inte skylla en förlust på någon domare eller ha någon annan bortförklaring mer än att Nöbbele verkligen var bra.

Slutsignalen betydde att JIF:s åtta raka matcher utanförlust svit tog slut. Även om det aldrig är kul att förlora så är det bara att bryta ihop och komma igen. Alla sviter tar för eller senare slut och det viktiga i detta läge är att vinna nästa match. Det finns inte mycket tid att gräma sig över denna förlust för redan på måndag är vi i hetluften då färden går till Åseda, som ikväll bara fick oavgjort borta mot Alsjöholm, för en ren seriefinal mot serieledarna och då jävlar ska de få känna av JIF:s revanschlusta.

Efter ett långt sommaruppehåll är bollen äntligen i luften igen.

Axel Karlsson hade en svettig afton mot Nöbbele. Men han gjorde även en del räddningar men fick ändå kapitulera tre gånger.

Adam Wellrup i mitten kramas om av övriga JIF:are efter 1-0. Då såg det väldigt ljust ut för Johansfors

I andra halvlek satte Nöbbele fart och JIF hade svårt att hänga med. Även domaren ser ut att vilja stoppa Nöbbele spelaren.

För våra rivaler och Broder Daniels lag Bodabruk blev det en pinne i kväll då man spelade 0-0 hemma mot Bosnien/Hercegovina. Enligt rapporterna så var det ett rättvist resultat då lagen hade var sin halvlek men oskärpa framför mål kombinerat med ett bra målvaktsspel höll målen borta denna kväll.