fredag, augusti 15, 2008

OS-rysarna

I dag fanns det tre stora höjdpunkter i OS programmet med mycket dramatik, svett, tårar och mycket glädje. Vi börjar med damhandbollsmatchen mellan Sverige- Tyskland som var en vinna eller försvinna match för bägge lagen. Vilken match det blev. Sverige inledde bäst och hade övertaget under hela första halvlek fram till att Tyskorna kom i kapp till 13-13 i paus. Andra halvlek drog Tyskland i från och hade som mest en ledning på tre mål men svenskorna kom starkt tillbaka och slutet blev väldigt dramatiskt då lagen följdes åt framtill det avgörande 27-26 målet som Teresa Utkovic gjorde. Väldigt starkt och imponerande av Svenska damlandslaget i handboll att vinna denna måste match efter att ha förlorat sina tre första matcher. De visade prov inte bara på moral utan också att de är ett väldigt bra lag i fall någon nu tvivlade på det. En match återstår i gruppen och den spelas mot Brasilien klockan 03.00 natten till söndag och även det är en måste vinna match. Jag tror tjejerna fixar detta och tar sig till kvartsfinal och bjuder oss på ännu mer dramatik

Från handboll till fotboll och Sveriges damlags kvartsfinal även det mot Tyskland. 0-0 efter full tid och tyvärr förlust 0-2 efter förlängning Tjejerna gjorde en bra match men det räcker inte mot Tyskland. De är väldigt stabila och nästan omöjliga att göra mål på. Det är därför det ser väldigt uddlöst när svenskorna försökte skapa något anfallspel. Man kommer inte åt deras försvar utan det är stängt där. Därför var det viktigt att första målet skulle bli svenskt och skulle man inte kunna göra mål så skulle man hålla 0-0 till straffsparksavgörandet. Nu blev det inte så utan matchen avgjordes när Tyskland gjorde 1-0 på nick efter en hörna strax innan första förlängingskvartens slut då visste man att detta är kört för Svenskorna. Jag ska inte säga att de inte försökte men de hade inget motmedel mot deras defensiv.

En av de svettigaste tennismatcherna spelades i dag när dubbelparet Thomas Johansson och Simon Aspelin mötte de franska paret Michael Llodra/Arnaud Clement. Efter en riktigt marathon match som höll på i nästan fem timmar stod svenskarna som segrare med 2-1 i set. Setsiffrorna 7–6 (8–6), 4–6, 19–17 talar för sig själva. Fransmännen ska också ha en eloge för detta drama och deras kämpaglöd fast de fick ge sig till slut efter de berömda små marginalerna tippade över till svenskarnas favör. För att dansa tango krävs det två sägs det... i detta fall handlar det om fyra stycken. Att kastas mellan hopp och förtvivlan är drama på högsta nivå och som sport älskare som jag är det bara att buga och tacka för föreställningen som utspelades på en tennis bana i Peking. Jag är väldigt imponerad av sättet och den höga nivån dessa fyra spelare hade under hela denna dramatiska match. De gick på knäna med ändå fick vi se härliga dueller där ingen ville ge sig. Fantastiskt.

Inga kommentarer: