söndag, augusti 17, 2008

Svenska handbollstjejerna hjärta ledde till kvartsfinal

I natt tog sig det Svenska damlandslaget i handboll till kvartsfinal när man besegrade Brasilien i den sista gruppspelsmatchen med 25-22. Efter en darrig start på matchen där man såg ut att vara tagna av stundens allvar, så kom de igång ordentligt och spelade med stort mod och stor vilja. Med härliga anfallskombinationer löste man upp Brasilianskornas försvar och vann rättvist till slut. Nu har man nått lagets minsta målsättning, att gå vidare från gruppen och det är en stor succé. Väldigt imponerande att vinna de matcherna man sa innan turnering att man måste vinna. Speciellt när man förlorade de tre första matcherna och man var tvungna att vinna de två avslutande matcherna mot Tyskland och Brasilien för att gå vidare. Man visade otrolig moral och en härlig kampvilja som gjorde att man kämpade ner tyskorna och brasilinskorna. Därför förtjänar de denna framgång.

Nu kan allt hända och framför allt kan man spela utan press i detta som är svensk damhandbolls första Olympiad. I kvartsfinalen möter man Norge som är en av guldfavoriterna och det blir givetvis tufft, men det kommer även att bli tufft för de välmeriterade Norskorna som har ett VM guld 1999, silver 1997, 2001, 2007. Sen har man i OS sammanhang två silver 1988, 1992. Det kommer att bli spännande att se kvartsfinalen som spelas klockan sex tisdag morgon. Då gäller det att man är vaken och alert. Vi vet inte hur matchen slutar men vad vi vet är att Norge kommer att möte ett heltaggad Svenskt landslag med stort hjärta och energi. Men hur det än går mot Norge har Sverige skrivit handbollshistoria och det ska de vara väldigt stolta över.Nu har man allt att vinna och inget att förlora.

I går såg vi världens snabbaste man Usain Bolt vinna guldet på 100 meter till Jamaica och kvinnorna från denna Karibiska ö ville inte vara sämre i kväll. Jamaicanskan Shelly-Ann Frazer vann guldet på damernas 100 meter på tiden 10.78. Även här blev det liksom i går 20 hundradelar som skilde till tvåorna Sherone Simpson och Kerron Stewart även de från Jamaica som delade på silvret eftersom de fick samma tid i mål. Jamaica har definitivt tagit över sprintertronen från USA på både herr och damsidan.

Men i simningen dominerar USA med Michael Phelps i spetsen. I dag nådde han sitt mål när han vann sitt åttonde guld när de amerikanska herrarna vann medleylagkappen över 4x100 m givetvis satte han punkt på sitt OS med ett nytt världsrekord. Inget verkar kunna stoppa honom och då han är ung kommer han göra några fler OS om han får vara hel och skadefri och jag undrar vad hans konkurrenter säger om det. Jag tror inte de kommer sitta och rulla tummarna i hemmets lugna vrå utan lika mycket som de beundrar honomi lika mycket kommer starten och jakten och revanscherna på Phelps att börja. Vi kommer se intressanta mästerskap framöver.

2 kommentarer:

Mats sa...

Starka tjejer..
Bolt är för att uttrycka det enkelt FENOMENAL och Phelps inte sämre han..

Nicke Grozdanovski sa...

Nej det är fantastiska och det är en fröjd att se deras prestationer :-)