torsdag, augusti 21, 2008

Finaldrömmen sprack i den 113 minuten

Det var kvällen då Hammarby skulle ta sig till en drömfinal på Söderstadion i Svenska cupen. Kvällen då man skulle ge Kalmar en knäpp på näsan för tidiga nesliga förluster mot smålänningarna Men efter 120 minuters kamp på en tungsprungen plan mellan två jämna lag så stod Hammarby ändå som förlorare när Abiola Dauda i den 113 minuten sprang igenom ett tappert kämpande Hammarbyförsvar och la bollen vid sidan om Kristoffer Björklund och i mål. Bajen försökte flytta laget upp efter baklänges målet och var nära kvittering men det ville sig inte i kväll.

I ordinarie matchtid fick den högljuda och välsjungande Bajenpubliken se ett Bajen som tog tag i matchen från start och spelade med stor vilja och framåtanda. Hela laget spelade bra tycker jag men vi möter ett Kalmar som är i klubbens bästa form någonsin. De är väldigt tunga och har ett självförtroende som är svåra att komma åt. De jobbade sig sakta men säkert in i matchen och tog över den chansmässigt ju längre matchen gick. Men även Kalmariterna som gjort så mycket mål tidigare hade svårt att bräcka den svårforcerade Hammarby försvaret som i dag gör en klockren insats. Man offrar sig för den grönvita tröjan som när både Suleyman Sleyman och Christian Traoré rensar bort givna Kalmar mål på mållinjen i slutet av ordinarie matchtid. Sen att Kalmars enda och matchvinnande mål sker på en individuell prestation är sånt som händer i fotboll. Men den kom i fel ögonblick i förlängingen då Hammarby tog över mer och mer och tryckte på för ett ledingsmål. I stället fick man en i baken.

Det är inte så mycket att klaga på Hammarby spel. Man kämpar och ger allt i alla situationer. Man behöver inte skämmas för insatsen där man hade rätt inställning och rätt fokusering hela matchen. I cupsammanhang måste ett lag vinna och ett förlora och tyvärr blev det Bajen som drog det kortaste strået.

Men man kunde kanske undra varför Tony Gustavsson plockade bort Charlie Davies från matchen i den 64 minuten. Davies hade varit ett orosmoment för Kalmar försvaret under matchen även om han inte hade fått den där stora chansen än då Kalmarbackarna hade bra koll på honom. Men Davies kanske var förkyld eller hängig eller något annat som vi inte vet.

Förlusten i kväll känns självklart jävligt bittert och att förlora mot just Kalmar FF känns ännu bittrare. Men det är bara att konstatera att Kalmar är Sveriges bästa lag och att det inte gick att forcera in någon boll i det kompakta Kalmar försvaret. Vi får en ny chans den 14 september då vi återigen välkomnar Kalmar FF till Söderstadion och då jävlar ska vi ha revansch.

Slutligen kan man alltså konstatera att det inte blir någon cupguld i år heller utan vi får ta nya tag igen nästa år . Det gäller att snabbt ladda om batterierna nu och ladda dessa inför den stundande derbyt mot AIK på måndag och en vinst där skulle läka många Bajenhjärtan som just nu blöder.

Inga kommentarer: