onsdag, september 09, 2009

Ute i Svampskogen

September är en svampmånad och i dag blev det en trevlig tur i skogen på jakt efter svamp. Jag kanske har fel men jag tycker det är mindre svamp i år än vad som var fallet i fjol. Men håller man ögonen öppna så hittar man en hel del ändå.













Den absolut vackraste av alla svampar. Den röda flugsvampen. Det är väl den och Kantarellen som är de svampar de allra flesta känner igen.




Vit flugsvamp. Den är mycket giftig och ska absolut inte ätas. "Destroying Angel" som denna svamp också heter har gjort skäl för sitt namn då den orsakat många dödsfall. Den förväxlas med olika champinjoner. Två regler gäller: Champinjoner har ALDRIG helvita skivor. Champinjoner står ALDRIG i en strumpa, slida eller volva















Vad detta är för en svampsort vet jag inte och vet man inte det ska man inte plocka den heller.















En ung röd flugsvamp på väg upp i det fria.














Flitig som en myra heter det och det är något som verkligen stämmer.














Svampar växer nästan överallt som på denna nedfallna trädstam











Tornado fick syn på denna Ekorre som snabbt sprang upp i trädet. Jag han precis knäppa en bild av ekorren innan den försvann vidare upp i trädet Därav den suddiga bilden av ekorren. Man måste ha väldigt tur och snabbhet om man ska lyckas få en bra bild på dessa snabba gnagare.

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

De där svamparna på den fallna trädstammen måste vara någon sorts tickor - kanske till och med fnösketicka?

Du kanske kunde träna Tornado som svamphund?

Nicke Grozdanovski sa...

Han är bättre på att hitta ekorrar :-) Förmodligen har du rätt så att det är en fnösketicka

Björn Nilsson sa...

Du kanske kunde träna fram en kombinerad tryffel- och ekorrhund? Sedan kunde du nog göra goda affärer med fransoser som äter både det ena och det andra!