tisdag, september 29, 2009

September morgon

Dagarna blir kortare och kortare när vi mer och mer närmar oss årets slut. Nu i slutet av september mörkt det redan vid halv åtta tiden här i Emmaboda. Detsamma gäller det morgonen som blir längre nu för varje dag fram till att vintertiden tar vid om en månad. Då blir det ljusare på morgonen en tid men det dröjer inte länge innan tiden hinner ifatt och de mörka vintermånaderna tar vid.

I dag fick vi uppleva en fantastisk morgon med en vacker soluppgång. Det var alltså läge att ge sig och fotografera denna vackra höstmorgon.


Soluppgång över Skäveryd som ligger strax söder om Lindås. Bilden tagen 07.04

Ännu en vacker höstbild från Skäveryd där den uppåtgående solen strålar på trädens toppar. Kl. 07.06


Den här highland cattlen ser så ensam ut där den går och beter i den arla morgonstunden. Men jag kan lugna er att hans (ko)mpisar fanns i närheten. Kl. 07,09

Trädens färggranna löv. De skiftar i olika färger just nu och skapar en färgkuliss under hösten. Kl. 07.24
Det är så här man vill se hösten. Blå himmel och färggranna träd. Men som ni alla vet så bjuder hösten på de mest varierande vädertyper och alla har sin tjusning. Broakulla Kl.07.46

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

En fördel med den här årstiden är väl att man kan ligga och dra sig rätt länge innan man känner att man drönat bort halva morgonen. I alla fall den ljusa delen av morgonen.

Nicke Grozdanovski sa...

Ja, det har du rätt i. Ibland tror man att klockan är mindre på morgonen än vad den egentligen är. En fasa för alla som måste stiga upp på morgonen :-)