lördag, september 26, 2009

Drömmål sänkte Johansfors i avslutningmatchen

Nu när höstmörkret lägrar sig över den småländska nejden är det dags att göra bokslut över Johansfors seriespel. I eftermiddags var det dags för sista omgången av Emmabodasexan då vi gästades av Flygsfors/Gadderås. Matchen blev tyvärr ingen klang och jubel avslutning för Johansfors utan man föll tungt med 1-4.

Matchen var jämn mellan två lag som ville avsluta serien med en seger Johansfors låg inför omgången tvåa och Flygsfors trea. Men JIF hade 14 mål tillgodo och blev trots förlusten i dag tvåa i serien. Det var Flygfors som började bäst och tog också ledningen i den 10 minuten och de såg i början mer taggade ut än Johansfors. Men i takt med att halvleken fortskred så åt sig hemmalaget in sig i matchen. Därför var det en kalldusch när Flygsfors ökade på till 0-2. Men det tog inte många sekunder förrän Oskar Ahlström välförtjänt och i situationen mycket starkt kunde reducera till 1-2. Många trodde nu till mans att JIF skulle överta matchen men matchbilden blev detsamma som innan. En jämn match med mycket kamp och mindre skönspel. Inga fler mål blev det innan paus.

Andra halvlek tog Johansfors direkt tag i taktpinnen och trummade på för en kvittering. Man skapade en hel del chanser men bristande skärpa framför mål tillsammans med en duktig bortamålvakt såg till att målen uteblev. I rättvisans namn ska givetvis också tilläggas att Axel Karlsson gjorde en bra match i Johansforsmålet och räddade hemmalaget när Flygsfors skapade farligheter. När inte Johansfors lyckades göra mål på sina chanser så blev det som det brukar bli när ett lag inte får utdelning. Det andra laget, i detta fall Flygsfors går upp och gör mål och vilket mål de gjorde. Nu vet jag inte vad spelaren hette men jag vet att ett sådant mål gör han nog inte igen hur mycket han än försöker. Strax utanför straffområdet drar han till med en sträckt vrist och bollen far iväg rakt upp i krysset. Då hade det gått halva halvleken och 1-3 målet avgjorde i praktiken matchen.

Visserligen försökte Johansfors få en snabb reducering och skapade några farliga lägen men det var som förgjort att få bollen i mål denna eftermiddag. Men som ett brev på posten kom däremot Flygsfors fjärde mål för dagen och definitivt rullgardinen ner för Johansfors. Det målet blev den sista på IP för denna säsongen.

Det känns lite vemodigt att det redan är slut. Det känns som det inte var länge sen det var premiär mot Kosta. Det har hänt mycket mellan Kosta hemma och Flygsfors hemma och det kräver en egen artikel. Säsongen blev inte riktigt som vi som finns runt om Johansfors hade tänkt oss innan seriestart. Skador men framför allt en svag vårsäsong gjorde att vi inte lyckades matcha Vissefjärda som vann serien. Man har inte råd att tappa många poäng när det enda som i praktiken gäller är att vinna serien för att ta sig upp. Jag är inte så säker på att Polkagrisarna från Vissefjärda är så mycket bättre än oss men det har varit stabila under hela säsongen. En förlust och två oavgjorda blev deras tapp, resten segrar. De var för övrigt på plats i dag och började sin serieseger firande hos oss på IP. I klädda kostym och finbyxor och guldhattar satte de sin prägel denna eftermiddag. Jag tycker det var en kul grej från deras sida att de kom till oss och dessutom blev det extra sköna pengar i entrékassan. Jag vill ännu en gång gratulera de till seriesegern.

Men man kan inte enbart vara missnöjd med Johansfors. Laget har gett oss mycket att glädjas åt och framför allt hösten har bjudit på spel av högklass och några högtidsstunder. För min del tvekar jag inte när jag säger att Vissefjärda borta var en högtidsstund trots att matchen slutade 0-0. Den spänning som var under hela derbymatchen kunde man ta på och Johansfors gjorde en mycket bra match där man pressade Vissefjärda och spelade en mycket bra försvarsspel. Det enda som saknades var en JIF seger men en fantastisk bra DIV 6 match fick vi se. Det är de man kommer att minnas nu när höstmörkret sänker sig över Johansfors och övriga Sverige. När biljettkuren, kiosken och övriga byggnader är stängd för säsongen och står där och väntar på att återigen få öppna sina portar, den goda korvdoften från de grillade tjocka korvar som återigen frestar publikens näsor och smaklökar, lukten av liniment, den speciella ljudkuliss och stimmet som är runt omkring en match. Jag längtar redan till premiären 2010 då jag återigen öppnar biljettluckan och välkomnar publiken till ännu en säsong med Johansfors. Jag vill avslutningsvis tacka alla som har besökt Johansfors IP och önska er alla välkomna 2010. Men innan dess är ni välkomna till Allsbocupen lördagen den 12 december i Alsbohallen. Det är något att verkligen se fram emot.