lördag, september 05, 2009

Stabila Johansfors tog sjätte raka segern

I eftermiddags var det efter två veckors uppehåll dags för Johansfors att ta emot S:t Sigfrid hemma på IP. Våra gäster låg inför dagens match på en andra plats med 32p och vi låg på fjärde plats med två poäng mindre. Allt var upplagd för en spännande och oviss historia.

Men Johansfors anslog tonen redan från början och gav inte S:t Sigfrid någon chans. Redan efter två minuter rullade Oscar Ahlström in Johansfors första mål. Johansfors ägde första halvtimmen av matchen där man med fart och kraft tryckte tillbaka bortalaget. Tvåan kom också efter ca 20 minuter genom den nye Edvin Aronsson. Efter de kom Johansfors spelet av sig och S:t Sigfrid kom in i matchen. Men det var väldigt stabilt i backlinjen där försvaret inte släppte igenom några bollar. Bra samarbete mellan backarna och Axel Karlsson i målet gav en trygghet och stabilitet åt Johansfors defensiva spel. Detta var fjärde raka matchen utan ett insläppt mål och detta dessutom när backjätten Henrik Ahlström var avstängd i dag. Då kliver andra in och gör det nödvändiga jobbet och det är härligt att se.

Det stod 2-0 efter första halvlek och knappast alla hade hunnit inhandla den korv och kaffe som i dag ingick i entrébiljetten förrän Peter Andersson efter en minut i andra halvlek sätter Johansfors tredje mål för dagen. Det målet tog död på S:t Sigfrids måljakts energi även om man inte på något sätt gav upp matchen. Men detta drabbade även Johansfors anfallspel som resten av halvleken inte var på topp. Det blev istället kamp på mitten där JIF stod upp väldigt bra och det kändes ganska lugnt. Adam Wellrup var målsugen och hade ett par lägen under andra halvlek men missade tyvärr samtliga.

Vilken skillnad mot vissa av vårens matchen där vi inte alls kom upp i normal standard och självförtroendet var nedkörd till botten.. Nu tar man för sig och är oftast både etta och tvåa på bollarna. Passningarna hittar till rätt adress och man har bra fart under skorna. Alla vet att ett bra självförtroende är väldigt viktigt för ett lag och denna egenskap syns nu så tydligt bland Johansfors spelarna.

3-0 segern innebär sjätte raka segern och det för oss upp på en andra plats i tabellen med fyra matcher kvar. Att nå Vissefjärda som leder är i det närmaste orealistiskt men att bli tvåa och som jag förstått bli en av de två bästa tvåorna av alla smålands DIV 6 lag som får ta steget upp till femman nästa år är det vi siktar på. Men vi får inte stirra oss blinda på detta utan enbart göra vårt och vinna samtliga återstående matcher och därefter se hur långt detta räcker Men vi är i mycket bra form och med största säkerhet seriens bästa lag just nu.


Hela laget förtjänar beröm efter gårdagens insats men jag vill ändå plussa lite extra för backarnas insats i går. S:t Sigfrid är inget dåligt lag och hade inför dagens match gjort 48 mål på 16 matcher. Men i går fastnade man i Johansfors backlinjens nät och kom ingenstans. Försvarets insats var klockrent, tryggt, viljestarkt och stabilt.

Härnäst väntar nu på måndag Alsbo Classico mot Bodabruk på Bruksvallen i Boda Glasbruk..

Ett Bodabruk som i går tog säsongens första seger när man slog Örsjö i ett hett El Classico på bortaplan med 3-2. Passar på att sända ett stort Grattis till Bodabruk för den segern. Vissefjärda vann också hemma mot Flerohopp med 2-0 och är nu väldigt nära seriesegern.


Övriga matcher:
Alsjöholm- Skruv 1-1
Lenhovda- Flygsfors/G 3-2


Matcher den 28 augusti:
Skruv- Vissefjärda 1-2
St: Sigfrid- Örsjö 5-2
Flygsfors/G- Kosta 6-2
Flerohopp- Lenhovda 4-2


För Aktuell tabell klicka:här

Inga kommentarer: