onsdag, september 30, 2009

Poängrekord av Daniel Grozdanovski

Fem omgångar återstår av tipsmästerskapet och Daniel Grozdanovski visar framfötterna på ett imponerande sätt. För några omgångar sen fick han noll poäng men i denna omgång tog han en gruvlig revansch. Med hjälp av fantastiska fyra tre poängare och en etta gav honom hela 13 poäng och en skjuts uppåt i sammandraget. Detta är poängrekord för en enskild omgång. Tidigare hade Andreas Gustavsson poängrekordet när han vid två tillfällen omgång fem och åtta fick 12 poäng. Rätt resultat fick han i hop i matcherna Malmö- Hammarby, Halmstad- Elfsborg, Häcken- Örgryte och som enda tippare få poäng i matchen Kalmar- Göteborg. Lyckas man då som enda tippare pricka in en trea i en match har man ett bra övertag gentemot sina motståndare. En poäng fick han i matchen AIK- Djurgården. 13 poäng ger han en andra plats med den sammanlagda poängen 121 poäng.

Tvåa i omgången och hotad etta numera är Andreas Gustavsson som för hans del tog viktiga åtta poäng i omgången. Två treor och två en poängare fick han och med tanke på Daniels poängfrossa så var det viktiga poäng för honom. De två trepoängarna tog han i matcherna AIK- Djurgården och Brommapojkarna- Gefle som han var den enda av oss som fick poäng i .Dessutom enpoängare i matcherna Halmstad- Elfsborg och Häcken- Örgryte. Åtta poäng ger han 130 poäng och nio poäng i försprång mot tvåan Daniel.

Mattias Karlsson behöll sin tredje plats i sammandraget. Han fick ihop åtta poäng som gav honom 120 poäng sammanlagt och det är endast en poäng efter Daniel på andra plats. Han är alltså fortfarande med i kampen om åtminstone andra platsen. Två treor fick han i hop och det var i matchen AIK- Djurgården och Halmstad- Elfsborg. Sen fick han rätt tecken i två matcher, Malmö- Hammarby och Häcken- Örgryte.

Mats Arbring kom fyra i omgången med fyra inprickade poäng där alla var en poängare. Det var i matcherna Malmö- Hammarby, GAIS- Örebro, AIK- Djurgården och slutligen Göteborgsderbyt BK Häcken- Örgryte. Han hade innan omgången häng på Daniel på fjärde platsen där han var bara tre poäng efter men efter Daniels fantomomgång så tappade han mark gentemot honom och har nu mig på fjärde platsen att ta sikte på. 109 poäng sammanlagt gör att Mats är sex poäng efter mig som är ny fyra.

För min del var denna omgång en stor motgång. Jag tappade inte bara min andra plats utan passerades även av Mattias så nu ligger jag helt plötsligt fyra i sammandraget. Endast två poäng lyckades jag skrapa ihop.Samtidigt som brorsan gör en rekordomgång med sina 13 poäng så ligger jag efter honom på andra platsen med sex poäng nu mera. Min skrala poängskörd kom i derbymatcherna AIK-Djurgården och Häcken- Örgryte. Två poäng ger sammanlagt 115 poäng. Det är bara att bryta ihop och komma igen i nästa omgång.

Här kommer tabellerna som gäller först omgång 25 och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Daniel Grozdanovski 25, 4,1, 13p
Andreas Gustavsson, 25, 2,2 8p
Mattias Karlsson 25, 2, 2, 8p
Mats Arbring 25, 0, 4, 4p
Nicke Grozdanovski 25 0, 2, 2p

Andreas Gustavsson, 25, 22, 64, 130p
---------------------------------------
Daniel Grozdanovski 25, 17, 70, 121p
Mattias Karlsson 25, 16, 72, 120p
Nicke Grozdanovski 25, 19, 58, 115p
Mats Arbring 25, 17, 58, 109p

2 kommentarer:

Mats sa...

Ställer mig upp och applåderar Daniel.

Nicke Grozdanovski sa...

Ja, han imponerade väldigt mycket i denna omgång. Det samma kan man inte säga om hans brorsa.