söndag, september 20, 2009

Halmstråna blir färre och färre för Bajen

Det blev ingen trendbrott för Hammarby när man i dag gästade Gamla Ullevi för match mot SM-guld jagande IFK Göteborg. Ny förlust och ännu en match utan mål framåt. Tobias Hysén avgjorde med att göra matchens bägge mål för Blåvitt och samtliga gjordes i första halvlek. IFK Göteborg vann rättvist utan att förta sig.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Allt som hände i dag har redan skrivits i tidigare matcher denna jobbiga allsvenska säsong så det blir bara upprepning känns det som. Men det känns fruktansvärd hopplöst just nu speciellt som våra bottenkonkurrenter vinner. T o m gick Djurgården och vann i dag borta mot Brommapojkarna. Så nu är Djurgården på näst sista plats men med samma poäng som Hammarby, dock har Bajen bättre målskillnad och ligger kvar på kvalplats. Skulle dessutom Örgryte vinna i morgon borta mot AIK så ligger vi under nedflyttningsträcket.

Nästa match är mot GAIS hemma på onsdag och jag anser att den matchen är sista chansen för Hammarby att rädda sig kvar. Förlust där och Superettan knackar bakom hörnet. Men än ska vi inte ge upp utan kämpa på resterande matcher och fokusera på matchen mot GAIS. Tyvärr får vi inte ha med Andreas Dahl som blev utvisad i dag och Christian Traoré fick i slutet av matchen sitt tredje gula och är avstängd i GAIS-matchen. Men hoppet är som bekant det sista som överger en människa så vi får leva på hoppet så länge det bara går.

MATCHFAKTA:









IFK GÖTEBORG- HAMMARBY IF
2-0 (2-0)

1-0 Tobias Hysén (26)
2-0 Tobias Hysén (45)

Utv, Hammarby: Andreas Dahl (77)
Varningar:

IFK Göteborg: Theodor Bjarnason.
Hammarby: Christian Traoré.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 13 785

Inga kommentarer: