måndag, september 07, 2009

Game,set & match

Nej det blir ingen referat av någon tennismatch från pågående US open i New York. Detta kommer att handla om Alsbo Classico som spelades i kväll mellan Bodabruk- Johansfors. En derbymatch mellan botten och toppen och visst blev det en stor klasskillnad under matchens gång. Johansfors vann med hela 12-0 efter 6-0 i paus. Tänker man på rubriken så slutade halvlekarna 6-0, 6-0 därv av liknelsen till tennis.

Johansfors rivstartade matchen. Det hann inte ens gå en minut förrän JIF gjorde matchens första mål på en hörna genom Henrik Ahlström. Första kvarten stod det redan 3-0 till JIF fast ingen hade protesterat om det hade stått redan då 6-0. Bollarna ven runt Bodabruksmålvakten som hade fullt upp att freda sitt mål. Men målen kom i strid ström, många väldigt vackra.

Positivt att hela sju spelare fick göra mål. Värst av alla Johansforsspelarna var Anton Gustavsson som gjorde hela 5 mål, Andreas Cornelsen 2, Henrik Ahlström, Dennis Randewall, Robin Franksson, Adam Wellrup och Oskar Ahlström gjorde var sitt mål.

Segern innebar Johansfors åttonde raka utan förlust varav av de åtta är sju segrar. Vi har inte släppt in ett mål sedan 2 juli då Lenhovda gjorde ett när vi slog de med 2-1. Sedan dess har det gått fem matcher. Vi har gjort under denna tid, alltså de senaste fem matcherna, gjort 24 mål framåt.

Ett stort plus till hela laget som pumpade på under 90 minuter även om det fanns perioder under matchen där lagets prestation gick ner sig för ett ögonblick. Men man hittade snabbt tillbaka till det vägvinnande spelet. Anton Gustavsson får lite extra beröm av mig för sina fem mål och även målvakten Axel Karlsson som hade en svår uppgift. Han behövde inte bli så svettig men när han fick att göra några gånger under matchen så gjorde han väldigt bra räddningar. Men alla spelare ska vara nöjda med denna insats.

Även våra motståndare Bodabruk förtjänar respekt. Trots 0-12 i baken så försökte man verkligen spela fotboll under hela matchen. Inga fula tag eller andra tråkiga negativa tendenser för att förstöra matchen. Jag hoppas verkligen de fortsätter med sin fotbollsverksamhet och att de även nästa år kan ställa upp med ett lag. Jag önskar de all lycka i framtiden.

Även Vissefjärda var i farten i kväll då man på bortaplan slog Flygsfors/G med klara 3-6. Det innebär att Vissefjärda är i praktiken klara för femman. Grattis till er.

Övriga matcher:
Kosta- Lenhovda 3-4
Flerohopp- Alsjöholm
Skruv- Örsjö 3-2

För Aktuell tabell klicka:här

2 kommentarer:

Martin Leskovec sa...

Vissefjärda är klara seriesegrare! :)

Nicke Grozdanovski sa...

Då är det bara att gratulera er ytterligare