lördag, september 12, 2009

Några väl valda ord i paus hjälpte Johansfors till en ny seger

I dag mötte Johansfors hemma Skruv IF i ett hett bruksderby och det blev efter en stark andra halvlek en seger för hemmalaget med 3-1. Men efter första så ledde Skruv inte helt oförtjänt med 0-1.

Första halvleken var inte bra för Johansfors, men det är sådant som kan hända när man har spelat väldigt bra under en längre tid. Skruv brukar ibland ge JIF problem och bortamatchen i våras gav oss en knapp seger med 1-0. Skruv inledde utan någon större respekt för hemmalaget och fick också utdelning efter ca 10 minuter. Jag såg inte målet förrän bollen försmädligt rullade in bakom Axel Karlsson i målet. Detta var det första insläppta målet för JIF sedan den andra juli och fem matcher har gått sedan dess. Men allteftersom halvleken gick så åt sig Johansfors in i matchen men Skruv försvarade sig bra och JIF stora chanser uteblev och resultatet 0-1 stod sig in i paus. Johansfors gör ingen bra halvek alls utan det kändes som spelarna var bekväma efter den senaste tidens underbara form. Man tog inte riktigt allvar av matchen utan trodde att de skulle lösa sig ändå. Skruv är ett för bra lag för att man ska slå de med bara en sko.

Jag vet inte vad tränare Lasse Frisk sa till sina spelare i paus men nöjd med spelet var han givetvis inte utan det blev nog ett och annat ord som sas i omklädningsrummet. Men vad han än sa så hjälpte det, för Johansfors kom ut som ett nytt lag och man var tillbaka där man var i förra veckans 3-0 seger mot S.t Sigfrid. Man började ta för sig i närkamperna och spela snabbare med ett bättre passningspel. Då började man trycka tillbaka Skruv som hade svårt med att hitta någon motmedel till tunga Johansfors. Den viktiga kvitteringen var ett typexempel på det. Oskar Ahlström kom helt fri med målvakten och rundade honom men målvakten drog i hans tröja och försökte hänga på Oskar som en ryggsäck. Men han lyckades slita sig fri och göra 1-1. Starkt av Oskar att inte ramla i de läget utan fortsätta framåt och mycket bra av domaren, som gjorde en mycket bra insats i dag, att inte blåsa straff direkt utan avvakta situationen och låta Oskar få möjlighet att avsluta vilket han gjorde på ett förtjänstfullt sätt.

Det dröjde inte länge förrän tvåan kom för Johansfors i den 62 andra minuten. Det var Valter Johansson som, med ett lågt pressad skott intill målvaktens stolpe, gjorde målet. När sen Oskar Ahlström klipper till direkt på ett inlägg inne i straffområdet i den 65 minuten och gör 3-1 så känns matchen mer eller mindre avgjord.

Men Skruv gav inte upp utan försökte komma in i matchen och var ibland farliga med sina kontringar, men Johansfors försvar hade stängt för kvällen och laget var nöjda med nionde raka matchen utan förlust och av de nio är åtta segrar. Imponerande av Johansfors.

Stort Plus även till Johansfors ledarstab med tränare Lasse Frisk i spetsen. Lasse är inte tyst en sekund under matcherna utan manar på sina spelare oavsett om man som i Boda matchen leder med 11-0 eller som i dag ligger under med 0-1. Han är en aktiv tränare som är engagerad och lever sig in i matcherna. Han pushar på ett positivt sätt och eldar på sina spelare till att höja sig och det är en stor anledning att vi har den form vi har nu.

Nu återstår det två matcher, Flerohopp borta nästa söndag och Flygsfors/Gadderås hemma den 27 september. Sex poäng på de matcherna och vi ligger bra till i kampen för att som en av två bästa tvåorna få spela division fem fotboll nästa år.

Redan i femman är Vissefjärda som i går slog Kosta hemma med 10-1. Stora siffror blev det även för Bodabruk men i det fallet handlar det om en förlust med 0-11 borta mot S.t Sigfrid.