onsdag, september 02, 2009

Andreas Gustavsson håller stånd i toppen

Det börjar dra i hop sig båda i allsvenskan och i mästerskapstipset 2009. Nio matcher återstår av allsvenskan innan vi vet hur det slutar. Det är också således nio omgångar kvar av tipsmästerskapet. Tendensen fortsätter som det har varit en tid med ett undantag och det är att den sammanlagda ledaren Andreas Gustavsson sprattlade till efter några magra omgångar och fick denna gång sju poäng och vann den 21 omgången.

Han fick in två tre poängare som gör att han lyckas vinna denna omgång. Det var i matcherna GAIS- Djurgården och Örebro- Gefle. Ytterligare poäng fick han i matchen Kalmar- Hammarby. Andreas missade dessutom att lämna in ett tips till matchen AIK- Trelleborg och fick således ett streck i den matchen och noll poäng. Egentligen borde han ha minuspoäng men sådan regel finns inte och det är kanske lika bra det. Starkt av Andreas att trots det vinna omgången och hans sju poäng ger honom en klar ledning med sammanlagt 118 poäng. 16 poäng ner till andraplacerade Mattias Karlsson.

Mats Arbring är den som förnärvarnde är formstarkast av oss tippare och närmar sig sakta med säkert kampen om andra platsen. Sex poäng fick han i denna omgång varav en trea som var i matchen mellan GAIS- Djurgården. De övriga poängen tog han i matcherna AIK-Trelleborg, Kalmar- Hammarby och Brommapojkarna -Örgryte. Han har med sina nya färska sex poäng nu 94 poäng och närmar sig med raska steg även han 100 poängsstrecket. Han har sju poäng bara upp till fjärde och tredje platsen och bara åtta poäng efter Mattias.

På delad tredje plats kom Daniel Grozdanovski och Mattias Karlsson på vardera 5 poäng. Båda har samma antal tre poängare sammanlagt . För att på något sätt skilja de åt i denna omgång så blir Daniel blir trea eftersom han fick en trea i denna omgång. Den kom i matchen mellan AIK- Trelleborg. Sen rätt tecken kom i matchen mellan Kalmar- Hammarby och Örebro- Gefle. Daniel ligger på fjärde plats i sammandraget med samma antal poäng som trean 101 och endast en poäng bakom tvåan.

Mattias Karlsson är nu ensam tvåa men det är ett bräckligt försprång. Han har en poäng till godo till oss bröder Grozdanovski som ligger på delad tredje plats. Denna gång fick han ingen trea men väl fem enpoängare. Som ende tippare förutsåg han Häckens borta seger över Halmstad. Vidare fick han poäng i matcherna AIK- Trelleborg, Kalmar- Hammarby, Örebro- Gefle och Malmö- Helsingborg. 102 poäng har han nu sammanlagt och är 16 poäng efter ettan Andreas

Precis som mina två konkurrenter passerade även jag 100 poäng vallen i denna omgång. Men det blev ändå en sistaplats för mig med fyra poäng. Inga tre poängare för mig denna gång men poäng tog jag i matcherna AIK- Trelleborg, Malmö- Helsingborg, Brommapojkarna- Örgryte och som enda tippare fick jag lite överraskande nog tycker jag själv utdelning i matchen mellan Göteborg- Elfsborg. Jag tappade min andra plats i denna omgång och ligger nu en poäng efter Mattias med 101. Samma poäng som broder Daniel.

Här kommer tabellerna som gäller först omgång 21 och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Andreas Gustavsson 21, 2, 1 7p
Mats Arbring 21 1, 3 6p

Daniel Grozdanovski 21, 1, 2, 5p
Mattias Karlsson 21, 0, 5, 5p
Nicke Grozdanovski 21, 0, 4, 4p


Andreas Gustavsson, 21, 20, 58, 118p
-------------------------------------------
Mattias Karlsson 21, 13, 63 102p
Nicke Grozdanovski 21, 17, 50, 101p
Daniel Grozdanovski 21, 13, 62, 101p
Mats Arbring 21 16, 46, 94p

3 kommentarer:

Mats sa...

Tar jag in en poäng per omgång så kommer jag tvåa.

Mikael.R.Nilsson sa...

bra jobbat av Mats särskilt med tanke på att han hoppade in nån omgång senare än ni andra har jag för mig

Mats sa...

Även en blind höna kan hitta ett korn ibland.