onsdag, september 16, 2009

Ack, Du sköna september

Det är många som inte tycker om hösten och det är på ett sätt förståeligt eftersom vi obarmhärtigt går mot mörkare tider för varje dag som går. Vädret är oftast inte heller det bästa med regn, blåst och kyligare temperaturer. Men så kommer sådana dagar vi hade i går och då är allt glömt. Hösten är ljuvlig när den visar upp sig från sin bästa sida. Bilderna här nedanför visar just detta. Titta och njut av den tidiga höstens prakt.Det bjuds på godis i skogen så här års. Lingonen är alltid smakfulla


Tornado och jag tycker om att vandra i den djupa höstskogen.
Vit lav som täcker tillsammans med mossa en stor sten. En vanlig syn i skogen.En av naturens små rovdjur på vakt vid sitt nät. Många är rädda för spindlar, även jag är inte så förtjusta i dem, men de är fascinerande djur.

Nu i September är lövträden mittemmellan sommarens gröna löv och höstens gula. Om några veckor är alla löv förvandlade till höstens olika färger innan de till slut faller till marken.
En vacker höstbild

Ser man sig runt omkring ser man att det bjuds på ett färgsprakande skådespel under hösten. Det här vackra huset med sin vackra trädgård är fotograferad vid en by med det vackra namnet Nickalycke.Dock blir kvällarna kortare och kortare. Här i Mundekulla som denna bild är tagen ser man den nedåtgående solen bakom träden kl.18.40Solens försöker påminna oss om den sommar som varit. Men vare sig det är sommar- eller höst solnedgång är det fantastiskt vackert.


Byvägen i Törsbo slingrar sig fram genom landskapetSolen går ner i väster över trädtopparna på andra sidan sjön Törn. Kl. 18.58. Svårt att få en vackrare avslut på en underbar dag än det här.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Men nog känner den känsliga själen ett stänk av vemod när de första gulnande löven faller mot marken, även om detta kan lindras av de höstlönnarnas praktfulla eldflammor?

Nicke Grozdanovski sa...

fast jag kan ändå känna en glädje över hösten också fast visst kan jag känna vemod att de vackra sommarkvällarna är slut