tisdag, augusti 16, 2011

Vänsterpartiet drev igenom nya bemanningsregler inom demensvården

Vänsterpartiet anser att det är oerhört glädjande att Socialstyrelsen nu börjat sitt arbete med att ta fram bindande regler för kommunernas bemanning av demensvården. Socialstyrelsens uppdrag är ett direkt resultat av en vänsterpartistisk motion i riksdagen som röstades igen mot regeringspartiernas vilja.

Frågan om bemanning i demensvården blev extra aktuell i samband med att tv-programmet Uppdrag granskning avslöjade att svårt demenssjuka personer periodvis lämnades helt ensamma, inlåsta på natten, utan möjlighet att kalla på hjälp. Socialstyrelsens egna inspektioner visade att det var lika illa ställt på majoriteten av de äldreboenden de besökte.

Eva Olofsson (V) ledamot i riksdagens socialutskott och Vänsterpartiets talesperson i äldrefrågor är mycket nöjd med att Socialstyrelsen nu börjar arbetet med att förbättra situationen för de äldre:

- Att förbättra kvalitén i boenden för demenssjuka är en oerhört viktig fråga för de äldre, deras anhöriga och den personal som arbetar där. Vänsterpartiet kommer att följa Socialstyrelsens arbete med stort intresse, säger Eva Olofsson.

Inga kommentarer: