söndag, augusti 07, 2011

Undrar om Tornado får leka?

Bilderna är tagna i Torhamns udde i fredags. Platsen ligger i Blekinges sydöstra spets. Fåret på den översta bilden tyckte Tornado kom väl lite för nära och sänkte huvudet och skulle schasa bort honom. Men Tornado höll sig undan men tyckte nog det var roligt och så fort fåret vände så tassade han efter tills fåret återigen sänkte huvudet och gick mot Tornado som klokt nog stannade och drog sig undan. Detta höll på i några minuter och hade nog hållt på ännu i denna stund. Men trots de var kul att se på så var det lika bra att avbryta denna lek.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Ballt, där har jag varit en gång och hade hela udden för mig själv en förmiddag vid midsommartid. Det är väl så långt i sydöstlig riktning man kan komma i Sverige tror jag. En annan gång jag skulle dit var det stängt för militära skjutningar, men då vände jag på klacken och gick en bit norrut och tittade på hällristningarna i Möckleryd i stället.

De svarta fåren kanske trodde Tornado var ett konkurrerande vitt får?

Nicke Grozdanovski sa...

Ja det stämmer... kusten svänger norrut vid udden. Det är trevlig plats att komma till. Påminner om Öland med sin karga landskap.

Hällristningarna i Möckleryd är spännande. Tänk att människor för 4000 år sedan gjorde dem på den platsen. Häftigt. :)

Ja Tornado ser ut som ett lamm så det kan förklara fårets intresse, eller så luktade han helt enkelt hund :)