tisdag, augusti 09, 2011

Luften har gått ur Hammarby

I går var det vinna eller försvinna som gällde när Bajen hemma mötte Ljungskile. Efter en mållös första halvlek där Hammarby hade mycket boll men som vanligt svårt att skapa några farligheter fick vi en drömstart av andra halvlek. Det dröjde bara några minuter innan Sinan Ayranci fick bollen i mål. Det var efter en hörna slagen av Fadi Malke som nickskarvades av Max Forsberg. Bollen hamnar på Ayrancis panna och i mål. Efter tre mållösa matcher så kom äntligen ett mål och nu skulle manegen vara krattad för en Bajenseger. Men märkligt eller typiskt nog var det här när alla vi började slappna av som mardrömmen började.

Det dröjde bara åtta minuter efter Bajens mål så satt 1-1 bakom Johannes Hopf. Det var Joakim Runnemo som tog vara på ett misstag i Bajenförsvaret, men själv gjorde han inget misstag utan satte säkert bollen i mål. Nu började Bajen vackla betänkligt och att lagets har dåligt självförtroende syntes med all tydlighet. Det utnyttjade Ljungskile på ett "brutalt" sätt. Man flyttade upp och började sätta press på skakiga Bajenspelare och det gav resultat. I den 68 minuten kommer Joakim Runnemo återigen loss efter att återigen ha utnyttjat ett misstag och han gör säkert 1-2. Detta gjorde inte saken bättre och när 1-3 kom åtta minuter senare var det tack och godnatt för Bajen. Det tredje målet för LSK gjorde Gabriel Altemark-Vannemyr.

Resten av matchen blev en ändå lång pina och lidelse till slutsignalen som vi kan låta vara. LSK som ligger strax över det negativa kvalsträcket spelade smart och klokt. Man började lågt och lurpassade för att bida sin tid, sen när man upptäckte att Hammarbys självförtroende var bräckligt så tog man för sig ordentligt och vinner om inte rättvist så i allafall på ett klokt sätt.

För Hammarbys del var det nog sista tåget som gick i går. Nu är det nio poäng upp till andra platsen och kvalplatsen och det finns inget som tyder på att spelet ska bli så bara så att vi kan hämta in detta försprång. Det enda som talar för oss är att stelheten och tankarna försvinner och att man därmed får igång sitt spel igen. För det är de som tynger oss nu. Vi har ett bra lag på pappret som mycket väl skulle hålla allsvensk klass redan nu. Men av någon anledning får man inte ut någonting av laget på planen. Om det är tränarens fel eller att laget inte drar åt samma håll eller något annat vet jag inte men något fel är det på Hammarby. Nu gäller det att samla sig och göra det bästa av resten av säsongen så får vi se hur långt de räcker. Det negativa kvalsträcket är bara två poäng bakom oss och det måste vi vara medvetna om nu.