lördag, augusti 27, 2011

Turnéschema för partiledarkandidaterna

Igår offentliggjordes schemat för den landsomfattande turné som Vänsterpartiet genomför med partiledarkandidaterna. Under hösten ska kandidaterna delta i ett antal öppna möten runt om i landet där partimedlemmar och allmänhet får chans att ställa sina frågor. På kongressen i Uppsala i januari ska ny partiordförande väljas.

- Den öppna process vi valt ger oss en unik möjlighet att diskutera inte bara partiledarvalet utan också de utmaningar partiet står inför. Jag ser fram emot att runt om i landet få diskutera med människor i och utanför vårt parti hur vi kan bygga en starkare vänster i Sverige, säger Hans Linde.

- Jag ser fram emot att få möta alla medlemmar och diskutera hur frågorna om kvinnors levnadsvillkor och alla människors rätt till grundläggande samhällsservice var man än bor i landet ska komma högst på den politiska dagordningen, säger Ulla Andersson

- Vänsterpartiets kongress i januari innebär ett framtidsval när det gäller politisk riktning och profil. Jag vill att vi ska bli ett starkare feministiskt parti och ser behov av en generationsväxling i partiet, säger Rossana Dinamarca

- Jag ser det här öppna ordförandevalet som en gyllene möjlighet att tala om konkret vänsterpolitik med både medlemmar och väljare. Vänstern måste kunna ge svar på vår tids stora utmaningar: klimatkrisen och hur vi ska tygla finanskapitalismen, säger Jonas Sjöstedt.

Här är turnéschemat, tider och lokaler meddelas senare:

1/9 Stockholm, Katasalen ABF-huset kl 19.00 (arrangör: Flamman)

19/9 Malmö, Moriska Paviljongen i Folkets Park kl 18.00

29/9 Stockholm

2/10 Sörmland (ort meddelas senare)

9/10 Kommun och landstingsdagarna i Västerås

29/10 Norrköping

14/11 Göteborg

21/11 Umeå

27/11 Småland (ort meddelas senare)

1/12 Stockholm, Popvänstern

Fler datum kan eventuellt tillkomma.

Inga kommentarer: