tisdag, augusti 30, 2011

Hammarby utan chans mot Åtvidaberg

Hammarby var numret för litet när man i går gästade Åtvidaberg i den 22 omgången av Superettan. Det var ingen snack att Åtvidaberg var det bästa laget och det var de i alla delar av planen. De satte full fart från början och visade att man inte tänkte ge något gratis till Bajen. De fick också utdelning i den 13 minuten då Haris Radetinac spelade fram till Åtvidabergs ledningsmål. Bollen möttes upp av Magnus Eriksson vid den bortre stolpen och han kunde stöta in 1-0 i stort sett i öppet mål. Inte den start som Bajen önskade sig men det skulle bli värre. För Åtvidaberg fortsatte att trumma på och satte Bajen under press och när väl Hammarby fick möjlighet var man som vanligt helt uddlösa framåt. Men man höll trots det 0-1 halvleken ut och hoppas är ju som bekant det sista som överger en människa.

Men inte ens Paulinhos vackra mål tände något större hopp. Den kom i den 77 minuten när Isaac Pupo hittade Paulinho med en lyra från vänsterkanten och anfallaren nöp till på volley och han såg bollen leta sig in i krysset. Men när målet kom stod det redan 3-0 till hemmalaget. I den 52 minuten tar Thomas Olsson chansen att öka på till 2-0 efter ett inlägg från vänster där bollen hamnade hos honom. Oscar Möller snodde bollen i den 64 minuten högt upp på planen och satte fart mot mål. Trots uppvaktning från både Petter Furuseth och José Monteiro inne i straffområde klarade Möller till synes enkelt att skapa utrymme för att komma till avslut och satte med det 3-0. Därmed var det rullgardinen ner för Hamamrby och därmed kändes det föga tröstfullt efter Paulinhos mål.

Det finns inte mer att tillägga och inga bortförklaringar behövs heller. Åtvidaberg var klassen bättre än Bajen denna kväll. Men vi kommer förhoppningsvis igen fast i år är det viktigaste att hålla sig kvar i Superettan. Det är trots allt bara tre poäng ner till det negativa kvalstrecket.