tisdag, november 08, 2011

Exit Through the Gift Shop

I kväll är det dags att visa film igen i Åfors Folkets Hus. Det är dokumentären Exit Through the Gift Shop som visas kl 18.00. Som vanligt kostar en biljett 80 kr och har man festivalband betalar man 40 kr. Ett sådant band kan köpas hos oss och kostar 50 kr. Välkomna till Åfors i kväll.Det är fåtal människor som är sådär levnadsglada, bekymmersfria och barnsligt naiva att man nästan blir irriterade på dem. Thierry Guetta, huvudpersonen i "Exit Through the Gift Shop" är sådan och det bästa är att han är på riktigt!

Brittiske gatukonstnären Banksy är en hemlig, hypad och välkänd profil i sina kretsar. Franskfödda Guetta är en slapp vintagehandlare med slackerattityd men ivrigt intresse kring film. Han filmar ständigt sin omgivning var han än går och när han följer sin grafittimålande kusins eskapader så får han upp smaken för gatukonst, och så småningom Banksy som han träffar genom inom gatukonsten högt aktade kontakter.

Banksy, vars identitet hittills aldrig röjts, tar in Guetta som sin skyddsling och låter honom följa med i arbetet. Guettas plan blir en dokumentär om Banksy men resultatet blir, efter ihärdigt grävande bland tusentals tidigare aldrig genomtittade videoband, en besvikelse och Banksy tipsar lite nonchalant Guetta att prova på gatukonsten. Något han aldrig skulle gjort

Inga kommentarer: