torsdag, november 24, 2011

Betydelsefull insats av eleverna på Vissefjärda skola


Glada pristagare tar emot priset. Hillevi Vestberg, Hilma Vestberg, Alva Johansson och Ida Kallenberg som är lärare på skolan. 

Vissefjärda skola fick den 1 maj Vänsterpartiets 2011 års demokratipris för deras insatser för barnhemmet Samariten i Nairobi, Kenya. Denna insats gör man alltid varje år på FN-dagen den 24 oktober.

I år slog man rekord och lyckades få i hop 14394 kronor. Eleverna på skolan utförde olika uppdrag som att räfsa, stapla ved, eller panta burkar. Dessutom hade dem försäljning av saker som eleverna tillverkat eller bakat. Även föräldrarna hjälpte till med hembakat och dörrkransar.

Av de pengar som eleverna fick ihop gick större delen till barnhemmet. Där används pengarna t.ex till madrasser, lås till dörrar, förbättringar av utemiljö, utflykter och julklappar till barnen.

En liten del av pengarna gick till VI-skogen i Kitale i Kenya, som är ett projekt för nyplantering av träd. I år kommer pengarna att räcka till 93 nya träd.

Skolan vill tacka alla de som, på olika sätt, hjälpte oss att samla in pengar till barnhemmet och VI-skogen.

Vi i Vänsterpartiet vill gratulera eleverna, föräldrarna och övriga som hjälpt till att göra andra barns liv drägligare och deras insats för att plantera träd.

Inga kommentarer: