torsdag, maj 31, 2012

Seriematcherna rullar vidare.

Sjunde omgången av elitfyran inleds i kväll då Emmaboda IS tar emot Älmeboda/Linneryd i ett intressant derby. Emmaboda tog som bekant sin första seger i förra omgången då Hovmantorp besegrades hemma med 2:1. Nu väntar Ä/L som ligger femma i tabellen med 11 poäng och målskillnad 8:6. Senast mötte laget Fårbo hemma och vann med 2:1. Det blir en ny svår uppgift för EIS men förhoppningsvis stärkta av segern sist kommer man ge Ä/L en bra match. Emmaboda känns lite på gång och man endast tre poäng upp till fast mark.

Lindås/Långasjö har inte vunnit sen premiären och behöver poäng. Laget ligger näst sist med fem poäng och är i stort poängbehov. Kan de komma i nästa match i morgon då man möter Hossmo BK på bortaplan? Hossmo har 9 poäng på sju matcher (en match mer än L/L) tre segrar och fyra förluster har det blivit, målskillnad 15:12. Laget gör alltså mycket mål men släpper även in många så det kan bli en målrik historia när lagen möts. Senast mötte Hossmo topplaget Nickebo hemma och förlorade med 1:2.

Vissefjärda i femman har noll poäng efter sex omgångar och möter i kväll serietrean Vederslöv/Dänningelanda på bortaplan. VGIF har
haft en tung inledning på serien med tunga skador och ideell förluster och målskillnaden 5:22. V/D har 11 poäng med tre segrar, två oavgjorda och 1 förlust. Senast mötte laget Delary/Pjätteryd i en målrik historia som slutade 3:3. Självklart är V/D stora favoriter och det ska mycket till om VGIF ska kunna ta några poäng.

Även Emmabodas damlag tog sina första poäng i förra omgången efter 1:1 mot Hovshaga hemma.
Nu väntar match mot Borens IK på bortaplan. Det blir en lång resa för tjejerna då Boren ligger strax utanför Motala. Men kan man ta sin första seger så blir hemresan betydligt lättare. Det ska nämligen inte vara helt omöjligt eftersom Borens ligger näst sist med tre poäng så det är riktig bottenmatch som väntar på lördag. 10:16 har Borens i målskillnad och mötte senast Madesjö borta och förlorade bara med 3:4.

Om Bodabruks damlag följer mönstret så väntar en seger i nästa match på söndag borta mot IFK Kalmar B. Laget har sex poäng på fem matcher i damfyran på två segrar och tre förluster. Segrarna har kommit på bortaplan och förlusterna hemma på Bruksvallen. IFK Kalmar ligger sexa i tabellen och har också sex poäng och målskillnad 14:16. Dock har Kalmar spelat en match mer än Boda. Senast mötte Kalmar Färjestaden borta och vann med hela 7:1. Hoppas Bodatjejerna kan ta ytterligare en bortaseger men det blir inte lätt så det gäller att dem är på tårna direkt.

När gäller Johansfors bortaderby mot Örsjö i morgon så kommer det en separat artikel om den senare.

Inga kommentarer: