onsdag, maj 16, 2012

Ingen seger för de kommunala lagen

Mörkret fortsätter för våra kommunala fotbollslag. Samtliga förlorade förutom Lindås/ Långasjö som tog en poäng borta mot Lessbo i fyran. Johansfors seger över Kosta behandlas inte här utan den har redan refererats på bloggen.

I lördags var det fotbollens dag i Emmaboda då både herrarna och damerna hade hemmamatch. Herrarna mötte Tjust IF från Gamleby och förlorade med 0-4. Emmaboda IS tonåringar (INGEN i startelvan har fyllt 20 år ännu!!!) räcker inte till riktigt, varken rutinmässigt eller kilomässigt, men stundtals hade man flera fina anfallsavslut efter fint spel. Likaså kom två förargliga "skitmål" i egen bur i mitten av första halvlek och sista målet nästan på övertid.

Damerna förlorade sin match mot Mariebo IK med hela 1-6 efter 0-3 i paus. Linda Fyhr tände EIS hopp i den 62:a minuten när hon reducerade till 1-3, men närmare än så kom inte Emmaboda tjejerna utan förlorade klart. Det innebär att tjejerna ligger sist i Östratvåan efter fyra matcher.

Vissefjärda såg ut att ta sin första seger när man i fredags mötte nykomlingarna Konga på hemmaplan. En stabil 3-0 ledning i paus förbyttes i andra mot ett grymt ras då Konga under sista halvtimmen vände och vann med 3-4. Ännu med 10 minuter kvar så ledde Vissefjärda med 3-1. Men 3-3 kom på en frispark långt utifrån som skarvades in i den 85 minuten och 3-4 kom på en hörna i den 89 minuten. En tung förlust för Vissefjärda. Målskyttar för VGIF: Jonas Svensson, Niklas Lundmark och David Flå.

Bodas damlag lyckades inte följa upp den fina segern borta mot Smedby utan fick se sig besegrade av Runsten/ Möckleby i damernas DIV 4 med 2-4. Efter underläge 0-2 i paus hämtade Bodabruk upp underläget till 2-2 genom Emelie Joelsson i den 58 minuten och Emelie Göthberg i den 64 minuten. Tyvärr tar R/M ledningen på nytt i den 70 och avgör matchen i den 89.

Lindås/ Långasjö hade en svår bortamatch då man mötte Lessebo. Ett Lessebo som innan match inte släppt in ett mål i serien men L/L lyckades i den fjärde omgången spräcka den nollan genom Dan Ask i den 42 minuten efter en hörna. Andra halvlek hann knappt starta innan hemmalaget hade kvitterat till 1-1 som stod sig matchen ut trots en stor Lessebo press,