måndag, maj 07, 2012

Bodabruk är ljuset ibland de kommunala lagen

Det går fortsatt tungt för våra kommunlag. Idel förluster förutom Bodabruks damer som mycket överraskande slog Smedby på bortaplan med 3-2 efter under läge 0-2 redan efter en kvart. Anna Olsson, Ann-Sofie Sjöndin, Susanne Folkesson gjorde Bodabruks mål. Mycket imponerande att få med sig alla tre poängen från Smedby

Även de andra damlaget i kommunen Emmaboda IS gjorde en hyfsad insats borta mot Landsbro trots att man återigen förlorade. Efter en mållös första halvlek kom samtliga fem mål sista halvtimmen. Matchen slutade 3-2 efter att matchen avgjorts i den 86 minuten då Landsbro gjorde 3-1. Men Emmaboda gav inte upp utan reducerade i den 90 minuten till 3-2 genom Emma Hillerbratt. Emmabodas
första mål för säsongen gjordes av Linda Fyrh i den 68 minuten och betydde 1-1. Ett plus till laget som aldrig slutade kämpa och detta får man ta med sig i kommande matcher.

Emmabodas herrlag däremot fick återigen storstryk då Högsby vann på sin hemmaplan med hela 7-1. Matchen var avgjord redan i den 31 minuten då Högsby ledde med 4-0. Det hjälpte inte att Andreas Lennartsson reducerade till 1-4 i den 33 minuten. Med tanke på att Högsby stod på noll poäng inför matchen så har EIS all anledning att vara oroliga för fortsättningen.

I DIV 5 fick Vissefjärda sin tredje raka förlust då man förlorade borta mot Vislanda med 0-3. Ett tung mål i baken i den 45 minuten gav Vislanda förarsätet och den släppte man aldrig i andra. Ytterligare två mål föll i andra halvlek och Visserfjärda får vänta på sina första poäng.

I DIV 4 fick Lindås/Långasjö sin första förlust när man föll hemma mot Nickebo med 0-2. Ett mål i vardera halvlek förstörde kvällen för L/L och Nickebo vann helt rättvist. Det är bara att bita ihop för L/L och ta lärdom av förlusten.