söndag, maj 13, 2012

Drömmål gav Bajen en ny seger

Med både stor skicklighet men även en heldel tur tog Hammarby säsongens femte seger när man i kväll mötte Värnamo på bortaplan. Stora segerorganisatörer var målskytten Christophe Lallet, framspelarna Andreas Dahl och Erik Figueroa. Figueroa tunnlade Värnamos ålderman Peter Ericsson på högerbacken och hittade Christophe Lallet snett-inåt-bakåt. Lallet smekte in en insida i bortre krysset, förbi en chanslös Björn Åkesson. Målet kom i den 28 minuten och blev matchens enda.




















Hammarby har just tagit ledningen.


Sett till första halvlek var det en rättvis seger. Hammarby var det klart bättre laget och visade varför man ledde serien innan match. Men tyngd och fart gav man Värnamo stora bekymmer och det fanns bud på fler mål. Men när matchen var slut kunde man pusta ut och konstatera att tre sköna poäng var bärgade. Hammarby bytte ut Mikael Rynell i paus – känning i baksida lår – och in kom Sebastian Bojassen. Det gjorde att Baggio Husidic fick flytta ut på högerkanten och det blev en ändring som verkade rubba Hammarbys cirklar. Värnamo fick luft under vingarna och skapade flera målchanser och nu klev Johannes Hopf fram som en jätte i målet. Han räddade Bajen i andra halvlek med svettiga räddningar speciellt på slutet när hemmalaget tryckte på för en kvittering. Vi minns hans benparad och den allra svettigaste var en petning på ett fint distansskott som skickade bollen i ribban istället för under den. Hammarby som hade anfallit med både kraft och elegans i första halvlek hittade aldrig riktigt tillbaka till det spelet, och bortsett från Billy Schulers friläge i den 84:e minuten skapade Bajen inte många klara chanser i andra halvlek.











Segern är vår.



Men tre poäng är alltid tre poäng och segern innebär att Bajen rycker tillsammans med Öster i toppen av serien. Båda lagen har 16 poäng och har fyra poäng ner till kvalplats och ytterligare en poäng ner till den förargerliga fjärde platsen. Trots den mindre bra andra halvlek har Hammarby en helt annan stabilitet nu än tidigare år. Man är tryggare och har marginalerna på sin sida. Den här matchen hade förmodligen förlorats i fjol. Detta bådar gått inför framtiden och nu väntar Assyriska på Söderstadion på fredag.










IFK VÄRNAMO- HAMMARBY IF
0-1 (0-1)


0-1 Christophe Lallet (28)

Varningar:
IFKV: Carlos Gaete Moggia, Vladica Zlojutro,
HIF: Marcus Törnstrand, Sebastian Castro Tello, Erik Figueroa


Domare: Mohammed Al-Hakim
Publik: 3110

Inga kommentarer: