fredag, maj 04, 2012

Delad pott i Lenhovda

Det blev som väntat en jämn och spännande match när Lenhovda och Johansfors möttes i kväll på Lenhovda IP. Lagen hade var sin halvlek, hemmalaget den första och Johansfors den andra. Men utan att vara alltför färgad av Johansfors färger så borde vi ha vunnit matchen. För även om Lenhovda hade första halvlek så skapade de mest oro i bortaförsvaret men inga direkta farliga målchanser förutom målet som kom på nick i den 14 minuten genom Amil Avdicevic. Johansfors däremot skapde en riktigt målchans i mitten av andra då Andreas Cornelssen missade öppet mål efter en fint inlägg. De få gånger JIF kom i närheten av målet kändes hetare än vad Lenhovda lyckades skapa.

I andra halvlek var JIF ytterst nära en kvittering redan efter ett par minuter då Lenhovda med nöd och näppe rensade bort bollen på mållinjen. Det blev startskottet på en stor Johansfors press mot Lenhovda som hade stora bekymmer att freda sitt mål. Gång på gång rev Johansfors snabba omställningar och passningar upp stora hål i Lenhovdas försvar. Efter 62 minuter åker Lenhovdas Moustapha Sock på ett rött kort efter en frilägesutvisning efter att fått ner Cornelsen som hade varit ren med målvakten om han inte blivit stoppad. Några minuter senare kom den välförtjänta kvitteringen då Andreas Cornelsen får pannan på bollen efter en vacker inlägg och helt rättvist är det 1-1. Johansfors fortsatte att trumma på och även om Lenhovda stack upp då och då blev det aldrig några direkta farligheter för Axel Karlsson i JIF målet att reda ut. Däremot hade Henrik Nordström ett jätteläge att avgöra med minutrarna kvar av matchen. Även de efter ett fin inlägg där bollen hamnar framför Nordströms fötter men får en lite dålig träff på bollen så den smiter förargerligt ut på fel sida stolpen.

Jag har svårt att vara nöjd med 1-1, tycker nog att JIF skulle ha vunnit i kväll. När man slutade med att enbart tjonga upp bollen till anfallarna utan varierade spelet med passningar visade man vilket bra fotbollslag vi är. Spelarna hittade olika kombinationer och sprang på nästa alla bollar framåt. Det skapade oro i Lenhovda som hade fullt upp i andra att försvara sitt mål. Tyvärr så var vi inte lika effektiva framför deras mål utan fick bara in ett till slut.

Hela laget förtjänar bra betyg efter denna kämpa insats och det bådar gott inför fortsättningen då Kosta väntar i ett intressant toppmöte och bruksderby hemma på fredag.

Övriga matcher var samtliga jämna och spännande tillställningar. Starkt av Flygsfors/ Gadderås att spela jämt med Kosta på bortaplan. Dessutom stark av Älghult att nästan studsa tillbaka efter storförlusten bort mot JIF och förlora knappt mot Bäckebo hemma. En av topptippade lagen Örsjö har fått en mardrömstart med två raka förluster.

Örsjö IF - Flerohopps GoIF 1:3
Kosta IF - Flygsfors/Gadd. IF 4:2
Älghults IF - Bäckebo GoIF 2:3
Alsterbro/Kronofors IF - Skruvs IF 4:2
Lenhovda IF- Johansfors IF 1:1