måndag, maj 28, 2012

Bara oavgjort mot Falkenberg

Trots ett spelövertag och ledning med 2-1 lyckades inte Bajen knyta ihop säcken när man ikväll hemma tog emot Falkenberg. Efter en fin chip friställdes i den 81 minuten Zlatan Krizanovic som inte gjorde något misstag utan kvitterade till 2-2  Det var lagens femta raka oavgjorda match. Innan så gav Christophe Lallet Bajen ledningen i den 16 minuten på en fin nick på Andreas Dahls precisa inlägg.  1-0 stod sig halvleken ut.

Falkenberg spelade matchen igenom kompakt, men lade sig fördenskull aldrig platt utan hade ett relativt stort bollinnehav, också i andra halvlek. Redan efter paus flyttade man upp positionerna och försökte gå för kvittering. Sex minuter in lyckades man. Johannes Vall fipplade in bollen från vänster mot första stolpen där Victor Sköld stöter in bollen högt till höger om en chanslös Johannes Hopf.

Repliken kom väldigt fort. Under anfallet efter avsparken får Billy Schuler bollen längs vänsterkanten strax utanför straffområdet. Vindsnabbe Billy vrickar sig förbi sin försvarare och får på ett lurigt, starkt knorrat avslut som aldrig tycks nå fram. Bollen i nättaket bakom en ställd Lukic.

Men tyvärr blev det bara en pinne och när Bajen hade chans att rycka då kom den förmädligen poängförlusten och nu är det jämt i tabellen. Hammarby behöver känna segerns sötma igen och nu väntar en svår bortamatch mot Ängelholm och sen ytterligare en bortamatch mot Degerfors.