torsdag, maj 10, 2012

Kampen mot nya poäng fortsätter.

Till helgen blir det nya chanser för våra kommunlag att repa mod och knipa en och annan pinne när de lokala serierna rullar vidare. Tre av lagen har efter tre spelade matcher noll poäng och är i skriande behov av att spräcka nollan. Ett av de lagen är Vissefjärda i femman som i morgon möter nykomlingarna Konga. Vissefjärda ligger sist och Konga ligger näst sist efter tre matcher med en poäng och 4-9 i målskillnad. Vissefjärda måste nog vinna denna match för att få igång självförtroendet och inte tappa mark i bottenstriden.

Emmabodas båda lag har också noll poäng inför helgens matcher. Båda spelar hemma på lördag där herrarna inleder med att möta Tjust IF kl 13.00 och kl 15.30 tar damlaget emot Mariebo IK i östra tvåan. Om vi börjar med damerna så gjorde man en bra insats senast mot Landsbro trots förlust 2-3, så förhoppningasvis tar man med sig detta till lördagens match så att man kan få bort nollan i poängkolummen. Men det blir inte lätt för Mariebo har sex poäng och 9-5 i målskillnad och ligger på fjärde plats i tabellen.

Herrlaget har fått en mardrömsinledning med noll poäng och hela 2-16 på tre matcher. Senast åkte man på storstryk borta mot Högsby med 1-7. Nu möter man alltså Tjust IF från Gamleby. De har skrapat i hop fyra poäng och 3-5 i målskillnad och ligger på sjätte plats i tabellen. Emmaboda måste höja sig många snäpp om det ska ens bli chans till poäng. Men Emmaboda har ett ungt lag som kanske inte räcker till i elitfyran men vi hoppas att de ändå kan ge Tjust en match. Man gjorde en hyfsad bra insats när de mötte Alstermo i hemmapremiären och kan man få igång kämpatagen och vara med från start så har man möjlighet att skrälla.

Lindås/ Långasjö fick sin förlust hemma mot Nickebo i fredags och nu väntar på lördag en svår bortamatch mot Lessebo i den fjärde omgången. Lessebo ligger trea på sju poäng och har ännu inte släppt in ett mål. Det gäller för L/L att inte förlora så att man inte tappar mark till topplagen.

Det enda lag bland de kommuala lagen som vann i förra omgången var Bodabruks damer i fyran sydöstran som slog överraskande Smedby på bortaplan. Nu ställs man hemma mot Runstens/ Möckleby från Öland. R/M har liksom Bodabruk tre poäng på två matcher så matchen känns ovisst. Men kan man fortsätta på den inslagna linjen som man hade mot Smedby kan det bli en rolig söndageftermiddag på Bruksvallen.

När det gäller Johansfors match mot Kosta kommer den i ett särskild artikel i morgon.

Inga kommentarer: