onsdag, maj 30, 2012

Emmabodas bägge lag tog poäng

Äntligen, kan man väl säga utan att överdriva. Emmabodas unga herrlag tog sin första seger när Hovmantorp besegrades hemma med 2-1 i lördags. Ett fullständigt glädjerus utbröt efter slutsignalen på Emmaboda idrottsplats. En efterlängtad seger, men den satt hårt inne. De sista 10 minuterna får Emmaboda spela med endast tio man, efter att Björn Svensson fått sin andra varning. 1-0 gjorde David Gustafsson i den 40 minuten. I andra halvlek kvitterade Hovmantorp i den 67 minuten och många trodde nog att den sjätte förlusten skulle komma. Men EIS ville annat och lyckas återigen ta ledningen efter ett snyggt mål av Philip Berzelius i den 74 minuten Sista 20 minuterna försöker Hovmantrop lyfta in bollar i EIS straffområde men alla spelare kämpar ända in i kaklet och lyckas fixa hem den första segern

Dagen innan hade Emmaboda damer hemmamatch mot Hovshaga i en match mellan de två sistalagen i serien. Matchen slutade 1-1 och det betydde EIS första poäng. Linda Fyhr gav hemmalaget ledningen i den nionde minuten och den stod sig länge. Emmaboda såg ut att gå mot seger men tyvärr kvitterade Hovshaga till 1-1 i den 80 minuten. Men trots poängförlusten så sprack nollan i poängkolumnen

Vissefjärda är nu det enda kommunlag som ännu inte tagit poäng. Som väntat tog serieledarna Rejban direkt tag i taktpinnen och satte genast VGIF-försvaret under press med ett konstant tryck och nästan allt bollinnehav. VGIF slet dock på bra och en kombination av bra målvaktspel, uppoffrande försvarsspel och dåliga avslut gjorde att VGIF trots allt höll nollan ganska länge. Målet skulle dock komma i minut 33 och då kändes givetsvis allt mycket tyngre. Även 0-2 trillade in innan pausen och i andra halvlek kom Rejban bara ut och spelade av matchen mot ett VGIF som lika mycket fick kämpa mot skador som mot sina motståndare. Nu är det sju poäng upp till kvalplatsen och fast mark.

Trots att Lindås/Långasjö gjorde en bra match så föll man tungt mot Kalmar Södra hemma med 0-3. Man tryckte på och skapade en hel del farligheter men bollen ville inte in. Istället är det gästerna som gör målen, ett kom i den första och de andra två i den andra halvleken. Förlusten innebär att L/L ligger näst sist på nedflyttningsplats med fem poäng.

Bodabruks damer mötte Kalmar Södra B och förlorade med 0-2. Bägge målen kom sent i första halvlek och förstörde kvällen för hemmapubliken. I andra orkade inte Boda komma tillbaka. Bodabruk ligger sexa med sex poäng.