tisdag, maj 08, 2012

Blickar mot skyn
















(Pst, Störst objektiv vinner)











Vad är det som syns i skyn?
Ett Ufo?.. nej,
ett flygplan?... Nej,
Stålmannen, NEEEEEEEEEJ








En Svala?... JAAA. Denna lilla flygande krabat hade jag fullt upp med att få på bild, men jag vann tillslut trots att jag inte hade störst objektiv på Södra Udden under gårdagen.

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Jaha, du lyckades pricka en ladusvala. Själv såg jag de första ladusvalorna och hussvalorna på Djurgården för några dagar sedan. En svala gör ingen sommar, men där var det ett halvdussin åtminstone, så det finns hopp om varmare väder!

Fågelskådare på Öland är ett lustigt sällskap. Har varit där ett par gånger och såg hur horder av skådare var ute och vadade i Östersjön i jakten på en stackars felflugen svarthakad buskskvätta från Sibirien som skuttade omkring på stranden och väl undrade var den hamnat! Och längst ner på Södra Udden såg det ut som ett staket var uppställt, men det var en rad av tubkikarstativ med vidhängande skådare som gick från Kalmar sund över till Östersjösidan!

Nicke Grozdanovski sa...

Här var de i full fart och svalor är inte lätt att få korn med kameran. :)

Fågelskådare är lika underhållande som fåglarna är. Att studera detta släkte kan få en att dra på smilbanden. Men det är absolut inget hånfullt över detta, utan tvärtom. En hyllning dessa hängivna människor. :)

Björn Nilsson sa...

Alla som driver ett intresse tillräckligt långt kan ju verka småtokiga (eller heltokiga om de går till det extrema). Fågelskådare brukar vara trevliga och sällskapliga människor som hojtar "har'u sett nåt?" när de möter varandra. Och har den ene just spanat in en amerikansk bläsand eller svartbent strandpipare talar han/hon naturligtvis genast om det!

Har inte berömt dina bilder och bildserier på senare tid men jag passar på med ett gruppberöm nu. De har också inspirerat mig till att nu avancera från fick-kamera till systemkamera, för att förhoppningsvis få bättre kvalitet på de egna bilderna.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag satt under dagen på en bänk när Tack för berömmet av bilderna :)
jag var på södra udden och njöt av omgivningen. Ute på havet vilade sälar och solade på klippor (bilder kommer). Plötslig var jag inte ensam längre.. ett gäng fågelskådare hade sett något jag inte hade sett och genast kom kikarna fram och diskussionen gick upphetsat över en skedand som någon sett ute på ett skär. :) Intressant var det.