fredag, maj 11, 2012

Johansfors vann bruksderbyt rättvist

Johansfors tog en härlig derbyseger när Kosta besegrades i kväll med 6:2 efter 1:2 i paus. Segern var rättvist även om det var Kosta som efter 28 minuter ledde med 0:2 efter mål av Goran Petkovic och Pascal Patron. 0:2 var inte rättvist sett till matchbilden eftersom Johansfors skapade en hel del chanser i första utan att få in bollen i mål och trots underläget var man det spelförande laget. Den välförtjänata Reduceringen kom innan paus genom Charlie Dziobek. Detta efter ett inlägg från högerkanten och en mycket tilltrasslad situation dimper bollen ner framför honom och han”rakar” upp bollen i nättaket från nära håll helt otagbart från gästernas målvakt och 1:2 stod sig halvleken ut.

Johansfors skapde mängder av chanser i går. Här ett inlägg från 1.halvlek som skapar oro i Kosta försvaret.

Andreas Cornelsen får Kostabacken på fall och kan göra 6:2 i öppet mål.

I andra visade Johansfors klass mot ett skadedrabbad och tröttkört Kosta. Den inneffektivitet vi såg i första halvlek togs igen med råge då Johansfors på fyra minuter går från 1:2 till ledning 4:2 genom mål av Oskar Ahlström, Henrik Ahlström, Niklas Karlsson. Efter det hämtar sig inte Kosta som börjar hänga med huvudet och JIF kontrollerade resten av matchen Ytterligare två mål föll i andra och de signerades av Adam Wellrup, Andreas Cornelsen.

Sammanfattningsvis visade Johansfors en stor moral i kväll när man åt upp Kostas 0:2 ledning och gjorde sex raka mål.Starkt också att inte hänga med huvudet utan kämpa på trots den motiga inledningen av matchen. Sen kan Kosta skylla på skadesituationen och så vidare men Johansfors ska absolut inte be om ursäkt för segern. Johansfors tar oerhört mycket löpningar för varandra både med och utan boll. Man sprang Kosta trötta som inte hängde med. Det visade sig om inte annant när deras sportchef Pascal Patron brutalt sparkar ner hemmalagets Henrik "lillen" Karlsson på mittplan, en kapning som resulterade i ett gult kort men som borde ha bestått av en helt annan kulör, nämligen den röda. Lillen spelade inte mer i matchen och kunde inte stödja på benet efteråt. Hoppas han snart är tillbaka igen. Lillen skada var den enda smolket i glädjebägaren och nu fortsätter resan mot femman nästa fredag då vi gästar Flerohopp.

När det gäller övriga matcher kan man konstatera att Skruv vann som väntat med 4:0 över Älghult. Mållösa matcher i sexan är ovanligt men i Bäckebo- Lenhovda slutade 0:0 och det resultatet innebär att Johansfors är nya serieledare, Örsjö tog sin första seger. Våra två kommande motståndare Flygsfors/G och Flerohopp möttes i ett hett Nybroderby. Mållrikt blev det när bortlaget vann med 6:4.