lördag, maj 26, 2012

Det blev en femetta mot Flygsfors

Johansfors hade ingen större problem att vinna över Flygsfors/Gadderås när lagen möttes i gårkväll på Johansfors IP. Redan efter 5 minuters spel stod det 2:0 till JIF efter Henrik Nordströms kanon strax utanför straffområdet i den 4 minuten och minuten senare Adam Wellrups fina avslutning. Några minuter senare hade man även 3:0 inne men den blev bortdömd för offside. Matchen jämnade ut sig efter Johansfors smakstart och målen uteblev men det var Johansfors som kontrollerade matchen. Flygsfors hade inte mycket framåt och de få försöken de ändå åstadkom fångadeas upp av Johansfors hårt kämpande backlinje. Trean kom efter 34 minuter genom Niklas Karlsson och 3:0 stod sig till paus.

Andra halvlek började som den första och det tog inte lång stund innan Adam Wellrup gjort sitt andra och Johansfors fjärde mål innan Flygsfors/Gadderås började hitta rätt i sina positioner och lyckades bättre med att neutralisera hemmalagets attacker som kom av sig lite när Adam Wellrup byttes ut. Men inte heller i andra halvlek skapade bortalaget några större farligheter men de lyckades ändå spräcka Axel Karlssons nolla i den 78 minuten genom Agim Hasani. Men fem minuter senare fick Andreas Cornelsen sista ordet när han kom solo med Flygsfors målvakt och gjorde inget misstag utan fastställde slutresultatet till 5:1.

Johansfors är seriens bästa lag och jag har svårt att se vilket lag som ska kunna stoppa oss i år. Trots skador och kanske inte seriens bästa bredd så kliver andra spelare fram som försvarana Johan Eriksson, Tobias Fransson som båda gör fantasiska bra insatser. Det är underbart att se hur spelare utvecklas under tränare Johnny Elms ledning och hur de sprutar av självförtroende som de förvaltar på planen. De gör inget om man råkar göra ett misstag, spelarna vågar trots det spela ut. Det är en av nycklarna till att Johansfors leder serien trots skador. I går gjorde samtliga uttagna till match en fullgod arbetsinsats.

I övrigt fortsätter storfavoriten Kosta tappa i serien. I går kom tredje raka förlusten då man förlorade kommunderbyt mot Skruv borta med 0:1. Div 5 satsningen har kommit helt av sig för Kosta och nu gäller det att rädda de som räddas kan. Nybroderbyt mellan Bäckebo- Flerohopp vanns av bortalaget med 1:3 och det var Bäckebos första förlust. Örsjö vann sin tredje raka match när man besegrade Älghult borta med 3:0 och har nu nio poäng och är fyra poäng bakom Johansfors. De båda lagen möts förövrigt i nästa omgång, fredag 1 juni, på Strandängen i Örsjö. Lenhovda är tillsammans med JIF de enda obesegrade laget även efter gårdagkvällens match borta mot Alsterbro/Kronofors. Det hela slutade 3:4 efter att hemmalaget hämtat upp ett 0:3 underläge till 3:3 men tappade sen matchen på slutet.