tisdag, maj 22, 2012

Fortsatt tungt för kommunala lagen

Efter fem omgångar har fortfarande de bägge Emmabodalagen och Vissefjärda 0p. Samtliga kommunlag spelade på bortaplan och för EIS herrlag var det match mot Växjö BK som förra året spelade i division 3. Matchen började ganska jämnt med ett visst övertag från Växjö.  Hemmalaget gjorde ett psykologiskt viktigt mål när 2:0 kom i den 43 minuten. I andra startar EIS med att ha matchens bästa målchans. Direkt efter avspark får man en 2 mot 1 situation, som leder till ett skott tätt utanför vänsterstolpen av Philip Berzelius. Men en kort stund därefter gör hemmalaget tyvärr 3:0. Sen rinner det iväg i slutet av matchen till slutresultatet 6:0.

Damlaget spelade borta i den östratvåan mot IFK Värnamo och förlorade med 5:0. Emmaboda var chanslösa och redan efter 21 minuter stod det 3:0 till hemmalaget. Emmaboda ligger sist i tabellen och måste börja ta poäng om man inte ska tappa alltför mycket redan nu.

Vissefjärda åkte också på storstryk i femman borta mot Delary/Pjätteryd. Efter mängder av återbud och skador kom VGIF till match med 13 spelare och tränare Jäghagen från start. Poängen som fanns vid avspark försvann snabbt och sågs aldrig igen, 7:0 efter 5:0 i paus. Vissefjärda har redan nu sex poäng upp till kvalplats och måste börja ta poäng snart.

Inte heller Lindås/ Långasjö lyckades att ta några poäng. För deras del var det bortamatch mot Tingsryd United som gällde. Matchen var jämn men Tingsryd var mer effektiva offensivt och vann med 4:1 efter 2:0 i paus. Hoppet tändes för L/L i andra halvleks 63 minut då Jonas Gustavsson får drömträff från 25-30 meter, bollen steg som en projektil upp i nättaket bakom en chanslös målvakt. Därefter gick L/L ner på en trebackslinje och Tingsryd fick chansen att spela på kontringar. I den 75 minuten avgör Tingsryd med sitt 3:1 mål och av bara farten i den 82 minuten så avrundade L/L själva målskyttet genom ett självmål. L/L ligger efter fem omgångar på en åttonde plats med fem poäng och är nu indragna i bottenstriden.

Återigen är det Bodabruks damlag som står för segerjublet bland våra kommunlag. Boda svarade för matchens enda mål när man hade bortamatch mot Ölandska Mörbylånga. Redan i inledningen av matchen när notoriska målskytten Susanne Folkesson halvmissade en volley som dock letade sig in i mål och det var egentligen den enda chansen man skapade under nittio minuter, en chans mer dock än vad hemmaspelarna lyckades åstdkomma.