onsdag, maj 16, 2012

Kommunlagens kommande matcher

Ny helg stundar och nya chanser för våra kommunala lag att ta tre poäng. Först ut är Vissefjärda som möter Delary/ Pjätteryd på bortaplan. Det blir ännu en jumbofinal för Vissefjärda och chans för revansch för den snöpliga förlusten senast mot Konga. Delary/ Pjätteryd ligger näst sist efter fyra omgångar med tre poäng och 2-10 i målskillnad. Matchen verkar öppen men hemmalaget får nog ses som knappa favoriter.

Emmabodas damer åker till Värnamo på söndag för att möta seriesexan IFK Värnamo. Hemmalaget är stora favoriter mot ett Emmaboda som fortfarande har noll poäng och hela 3-17 i målskillnad efter fyra omgångar. Värnamo har två segrar och sex poäng.

Emmaboda unga A-lag har noll poäng och 2-20 i målskillnad. Härnäst väntar Växjö BK på bortaplan och det blir svårt för EIS att ta poäng. Växjö ligger fyra i Elitfyrans östra serie med sju poäng och 9-5 i målskillnad. Emmaboda måste höja sig många snäpp om man ska ens ha en chans mot Växjö.

Lindås/Långasjö spelade 1-1 i sin senaste match borta mot Lessebo. Nu väntar ännu en svår bortamatch då man på fredag möter Tingsryd United. L/L ligger sjua med 5 poäng och 5-6 i målskillnad. Tingsryd ligger högre upp i tabellen på tredje plats med 9 poäng och 9-7 i målskillnad. Men senast åkte hemmalaget på storstryk borta mot Nickebo med hela 0-4 så det är ett revanschsuget Tingsryd som L/L ställs emot. Med den vetskapen så får Tingsryd räknas som kanppa favoriter men kommer L/L upp i normal standard kan man mycket väl ta poäng.

Bortamatch har även Bodabruks damlag som åker över Kalmarsund för att möta Mörbylånga på söndag. Öländskorna har endast en poäng och 3-5 i målskillnad och ligger sist i tabellen. Boda har tre poäng och 6-9 i målskillnad och stora möjligheter att öka på den poängskörden på söndag.

Inga kommentarer: