söndag, oktober 03, 2010

Vänsterpartist prisad för arbete i EU-parlamentet

Vänsterpartiets EU-parlamentariker Eva-Britt Svensson belönades på onsdagskvällen för sitt arbete i EU-parlamentet.

- Jag är glad, stolt och oerhört tacksam för äran att tilldelas detta pris, säger Eva-Britt Svensson. Samtidigt ser jag det som ett pris till alla kvinnor som gått före och berett vägen för att bygga ett bättre samhälle för män, kvinnor och barn. Och ett tack till alla de kvinnor och kvinnoorganisationer som ofta arbetar ideelt och i tysthet, utan strålkastarljus. Det är tack vare deras arbete som jag nu har förmånen att driva deras engagemang, deras frågor i EU-parlamentet.

Priset delades ut av tidningen the Parliament Magazine. Svensson vann i kategorin "Outstanding Contribution". Förra årets pristagare i samma kategori var Hans-Gert Pöttering (2009), tidigare talman i EU-parlamentet.

Svensson är EU-parlamentariker för Vänsterpartiet sedan 2004. Hon har bland annat arbetat för löntagarnas rättigheter i inre marknadsutskottet och för kvinnors rättigheter i jämställdhetsutskottet (FEMM). Hon är idag den enda svenska utskottsordföranden i parlamentet, i just jämställdhetsutskottet.

Svensson kunde inte närvara personligen vid ceremonin på grund av en officiell resa till Island i rollen som utskottsordförande.

Inga kommentarer: