söndag, oktober 24, 2010

Tempo i Broakulla

För 10 dagar sedan var det äntligen dags för den nya butiken i Broakulla att öppna och äntligen fick Broakullaborna och andra invånare sin efterlängtade butik. Det är Tawfik Ghosheh tillsammans med sin hustru Hanna Ghoseh som har öppnat en tempobutik i den gamla konsumfastigheten i Broakulla som han köpt loss från Emmaboda kommun. Tawik är israel och är född och uppvuxen i Jerusalem. Till Sverige kom han för sju år sedan och har sedan dess drivet livsmedelsbutiker. Han har just nu två butiker som han driver, denna i Broakulla och i blekingska Holmsjö.














Äntligen är det liv och rörelse i butiken i Broakulla igen

Han har köpt ett hus i Broakulla och har flyttat in med sin familj, hustru och fyra barn. Han ytterligare sex barn men de är utflugna ur hemmet. Dessutom har han har köpt gamla bankhuset där han kommer snart att öppna en pizzeria som ska drivas av hans ena son.

Det är väldigt positivt att det återigen är en butik i Broakulla. Det var den 1 januari i år som den tidigare butikseran slog igen och saknaden har varit stor sedan dess. Därför hoppas jag att det kommer gå bra för familjen Ghosheh och hans anställda och att Broakullaborna ställer upp för sin butik. En trevlig notis i sammanhanget är att Tawfik själv alltså är israel och att hans hustru Hanna är palestinier.  Lycka till önskar jag er och ett varmt välkommen till Broakulla och Emmaboda kommun.

För mer läsning om butiken:
Östran
Östran
Barometern
Barometern

Inga kommentarer: