söndag, oktober 03, 2010

Domaren avgjorde kvalmatchen

Säsongen är över för Johansfors IF efter dagens kvalförlust borta mot Mörlunda med 0-2.
Mörlundas hemmaplan, Lillesjö

Andreas Cornelsen fick smaka på robusta hemmaspelare. Bägge spelade vidare efter omplåstring men speciellt Wellrup hade känningar av skadan. Efter 1 halvlek stod det 0-0 och det var ett rättvist resultat.

Det blev en ganska jämn match dock inte så välspelad i blåsten på Lillasjön IP. Vi fick se två nervösa lag som kämpade och slet och hade några bra lägen var i första halvlek att ta ledningen. Matchen gick periodvis till respektive lag som skapade ett visst tryck mot motståndarmålet.

Johansfors gör entré för denna viktiga match

Johansfors fick två tunga avbräck inför matchen då Robin Franksson och Marcus Turesson lämnade återbud. Sedan tidigare var Henrik Ahlström borta pga avstängning. Det innebar att tränarduon Richard Jäghagen och Daniel Grozdanovski fick möblera om lite i truppen. Bl a fick Oscar Ahlström börja som back och man såg tidigt att det var en ovan plats för honom då han redan efter tre minuter blev varnad eftersom han inte han med utan var tvungen att fälla Mörlunda spelaren. Men allt eftersom halvleken fortgick så kom han mer och mer in i matchen och sin roll. Skadorna förföljde JIF under denna match då både Adam Wellrup och

Andra halvleks början var det Mörlunda som startade bäst och matchen tippade över något på deras sida. Försvarsmässigt för JIF:s del såg fortsatt lite virrigt ut. Det var något som också präglade första halvlek. Men man höll undan med tur och kämpaglöd tillsammans med en duktig Axel Karlsson i målet. Framåt kom Johansfors fram till några farligheter b la ett skott som tog i överliggarens övre kant, En farlig dubbelhörna där bollen verkligen var nära att gå i mål men Mörlunda lyckades med nöd och näppe få bort bollen.

Sen kom situationen som skulle bli omdebatterad och som direkt avgjorde matchen. Det var i ett av Mörlundas anfall med 20minuter kvar som en av deras anfallare springer på vår målvakt Axel Karlsson som befann sig vid ena hörnet utanför straffområdet på väg mot hörnflaggan. Deras spelare blir liggande och vrider sig i "stora smärtor" samtidigt som domaren halar upp ett rött kort till Axel. Ett horribelt domslut som är helt felaktigt. Dels var situationen så att spelaren springer in i Axel som gärna inte kan gå upp i rök, dels så var det ingen friläge eftersom situationen händelse utspelades utanför straffområdet och med riktning mot ena hörnflaggan och slutligen är det fantastiskt hårt att få rött kort direkt. Om nu domaren menar att det var en oschyssthet och ett kort ska delas ut så är väl det gula han i såfall borde vifta med. Sådana situationer skedde på andra ställen ute på planen och ingen av dem renderade i ett rött kort. Nu blev hans bedömning ödesdiger för oss eftersom vår bästa spelare Axel fick lämna in handskarna till Dennis Randewall. Inget ont om Dennis alls men målvakt är han ju inte så han hade ingen lätt uppgift. Det dröjde bara fem minuter så satt ettan bakom Dennis.

Efter det hängde Johansfors med huvudet, men ändå ett stort eloge till spelarna som inte skällde varken på domarna eller motståndarna i onödan utan försökte komma ikapp. Anders Linder hade en farlig nick tätt utanför på en hörna som bästa chans. Men klockan tickade obönhörligt mot full tid och innan domaren blåste av matchen hade Mörlunda punkterat matchen med sitt andra mål. Därmed var det rullgardinen ner för Johansfors för denna säsong.

En av två möjligheter för Johansfors efter farliga hörnor.

Här räddar Mörlundas målvakt bollen

En säsong som inneburit en resa som har gått som en berg och dalbana. Vi minns alla förlusterna mot Örsjö borta och Älghult borta då spelarnas prestation var under all kritik. Men vi minns också segrarna mot St. Sigfrid borta och Örsjö hemma, vi minns den fenomenala upphämtningen under hösten när allt såg så mörkt ut och som slutligen ledde till en kvalplats. Tycker trots att målet innan säsongen var femman och den inte infriades att säsongen ändå får godkänt. Tycker grabbarna visar ett stort hjärta under hösten när allt såg så mörkt ut. Man kämpade och slet framgångsrikt i motvind men stupade till sist på ett domarmisstag och det känns otroligt tungt.