fredag, oktober 29, 2010

Patrik Nilsson frälste Bajen i premiären

Äntligen är bandypremiären avklarad för de reagerande mästarna Hammarbys del och det blev seger över Edsbyn hemma på Zinkensdamm. 6-5 skrevs slutresultatet till efter 1-1 i paus. Hela 3511 åskådare såg matchen och tillsammans med Edsbyns tillresta supporters skapades en fantastisk härlig stämning. Matchen var jämn och spännande in i det sista. Men det började inte så bra för Hammarby som hamnade i den åttonde minuten i underläge med 0-1 genom Magnus Olsson efter ett slarvigt bakåtpass från Hammarby. Båda lagen spelade lite nervöst i första halvlek. Det märktes att det var premiär och spelet såg ut därefter. Men i den 23 minuten kom Bajens första seriemål för säsongen när David Pizzoni Elfving kom loss och la en passning in i gröten framför Edsbynmålet där Robin Sundin klämde till och utjämnade till 1-1. Inga fler mål under första halvlek men desto fler skulle det bli under andra halvlek.

Hammarby tog ledningen i den 51 minuten efter en Edsbyn hörna (?) Bajen tog vara på returen från hörnskotten och kontrade genom David Pizzoni Elfving hela vägen och la in bollen till Stefan Erixon som satte klubban till och fick upp den i krysset. Men Edsbyn svarade endast fem minuter senare då Jonas Edling gör 2-2 på hörna. Minuten senare bränner Edsbyn en straff och ytterligare en minut senare börjar Patrik Nilsson show när han gör sitt första mål för kvällen, fler skulle det bli. För Edsbyn gör återigen mål några minuter senare i den 62 minuten genom Robin Ehn. Efter kvitteringen stod matchen och vägde länge och båda lagen skapade möjligheter för att ta ledningen men 3-3 stod sig tills kvarten kvar av matchen. Sen kom Bajens ryck signerad Partik Nilsson. Tre mål från hans klubba kom mellan 77 och 83 minuten. 4-3 kom på straff (77min), 5-3 på en hörnretur och 6-3 i den 83minuten genom att han snappade upp en felpassning och levererade ett fint skott som letade sig in i nätmaskorna Nu trodde många att det var avgjort men i bandy får man aldrig slappna av och det bevisades i slutet på matchen då Edsbyn kom tillbaka genom två mål av Robin Ehn och med tre tilläggsminuter kvar var det bara ett mål som skiljde.Trots en jättechans för Edsbyn på tilläggstid kunde Hammarby hålla undan och vinna denna mycket spännande match.

Den första segern och de två första poängen är bärgade och det känns skönt att det kom i första matchen och dessutom mot ett bra motstånd. Jag tror att både Hammarby och Edsbyn kommer tillhöra topplagen och aspirerar på guldet när serien och slutspelet summeras framåt Mars nästa år.Sen är det viktigt att målskyttarna kommer igång och det fick vi se när Patrik Nilsson gör fyra mål. Nu gäller det att börja fokusera på nästa match som är mot nykomlingarna Boltic på bortais. Den matchen spelas onsdagen den 3 november.