måndag, oktober 04, 2010

Sköna Oktober, Välkommen

För många är hösten en mörk årstid mellan den gånga sommarens ljusa tid och den kommande vinterns mörka. Visst är det så att vi går mot vintern men det är att göra hösten orättvis om man tänker på den enbart i mörka termer. Hösten kan vara den vackraste årstiden när den är som bäst, åtminstone när man väl befinner sig där. Hösten är vårens motsvarighet på den senare halvan av året och det finns mycket likheter även om det givetvis är mycket som också skiljer. Men färgprakten är detsamma och jag hoppas att mina bilder gör hösten rättvisa och att även dem som är mest negativa till hösten finner den vacker. Bilderna är tagna i dag.














Alsjön, ligger öster om Emmaboda
















Den röda flugsvampen är lika vacker underifrån som uppifrån.














Den vackraste svampen av dem alla men den är som bekant giftig.










Highland Cattle eller som den heter på svenska, Skotsk höglands boskap. Denna högländare har förmodligen den vackraste betesmarken vid Alsjöns strand















Centrumtorget i Emmaboda i höstskrud
















Hösten när den är som bäst












Ännu en bild från vårt vackra
Centrumtorg i Emmaboda där löven nu är gula.

1 kommentar:

Björn Nilsson sa...

Som alltid när jag ser bilden av torget undrar jag: "Var är allt folk?" Det verkar vara mer liv bland de skotska höglandskossorna (trevliga naturvårdare som verkar trivas i de värsta väder bara de får något att tugga på) än bland emmaboda-iterna.