fredag, oktober 08, 2010

Åfors- Kulturens centrum

Under hösten fram till årets slut kommer det hända mycket kulturaktiviteter i Åfors Folketshus. Både vi Åfors folkets husförening och Åfors Teatern arrangerar olika evenemang tillsammans där alla givetvis är varmt välkomna. Det blir både teaterföreställningar, filmvisning, musik och Riverdance och programmet ser ut som följer:

Det började redan förra onsdagen med Regionteaterns föreställning "Gråt inte mer Cecilia och inte du heller Ursula". En föreställning som drog ca 45 stycken åhörare till Åfors Folkets Hus.

Onsdagen den 13 oktober kl. 18.30 visas föreställningen Grävskopan av Henning Mankell. Vår tidigare fantastiske regissör Dan Nerenius spelar Rune F Lindgren som är till 49% ägare av en grävmaskin, som en kväll har bestämt träff med konstnärinnan Kristina på en bar. I väntan på sin "längtan" dryftar han sina funderingar kring livet, kärleken och gud som han anser vara en trisslott.

Sedan nästa helg kommer ett gäng Linedansare från Danmark till Åfors. De kommer under lördagen och söndagen ge kurser i denna dansform till allmänheten. Det är till för både nybörjare och den mer erfarne dansaren. Här är det anmälan som gäller. Varje dag kostar 100 kronor, då ingår fika. Det finns också möjlighet att köpa lunch för 50 kronor Föranmälan till Eva Kraemer tel 073-8180390 kvällstid 0471-40140

Den 5 november kl 18.00  arrangera Åfors Folkets husförening en bioföreställning där vi visar filmen, "Himlen är oskyldigt blå". Filmen är från 11 år.

Mer film blir det den redan 6 november som är en lördag då vi visar den danska dokumentären Armadillo. En närgången skildring av unga, adrenalinstinna danska soldater stationerade i Camp Armadillo, en bas belägen i Helmand-provinsen i Afghanistan. Den börjar kl. 20,00 men innan dess kommer en representant från Svenska- Afghanistankommitten att föreläsa. Vi planerar att bjuda in representanter från Rättvisemärkt som ska sälja sina produkter under kvällen.

Vi fortsätter filmhelgen på söndag den 7 november där visar hela fyra filmer. Klockan 16.00 drar det i gång, Det blir en film för de allra minsta med en tecknad barnfilm "Vem?". Sen visar vi "Fröken Märkvärdig" som också är en tecknad film men mer för vuxna, efter det visar vi "Nudisten" som är en lokal kortfilm och avslutar med den den finska filmen "Den nakne mannen."

Onsdagen den 10 november kl 18.30 blir det musikafton med Lucas Stark och K-G Malm. Båda är från Göteborg och kommer med en sång och berättarföreställning som de kallar ”Stolt och Pank”. Ett program med kända och okända, orimligt vackra och grovhugget fula, långa, korta, kärlekstörstande och raljant framförda visor, dikter och monologer.

Sen under December kommer Åforsteaterns egna pjäs att framföras. Den heter "Drömjul i Åfors". Tider för denna pjäs är ännu inte klara men detta vill du inte missa så håll utkik framöver för mer information.

1 kommentar:

Lasse Strömberg sa...

Kul att ni är så aktiva, Själv har jag nyligen sett det bästa krigsfilm jag vet, nämligen den ryska "Ballad om en soldat" från 1959. Snacka om bra foto!
Det är en njutning att se fina bilder med utmärkt ljussättning.
Man visste hur man sätter ljus förr i tiden! Dessutom är det inte bara närbilder som i dagens billiga filmer. Miljöbilder säger mer än man tror.
Visa den i Åfors!

Kollar du e-posten?