torsdag, oktober 28, 2010

Tuff återkomst för forna storlaget Boltic

Det forna storlaget från Karlstad Boltic gjorde i dag comeback i elitserien efter 4 säsongers frånvaro och det gjorde man på ABB arena syd i Västerås mot mesta mästarna Västerås SK. Boltic har ett imponerande meritlista: Spel i 10 raka SM-finaler åren 1979-88, därav vinst i åtta (1979-85 och 88). Finalspel även 1992 och 93 (förluster) och 1995 vinst, (2-1 mot Vetlanda). Det innebär sammanlagt 9 SM-guld. Bara dagens motståndare Västerås SK med 18 och IFK Uppsala med 12 SM-guld är värre.

Boltic fick en smakstart med 1-0 efter 4 minuter men sen vände Västerås SK på några minuter mellan 13 och 16 då hemmalaget gjorde hela fyra mål. Sen var matchen i praktiken avgjord och slutresultatet skrevs till 9-3 till VSK. Bolticfostrade Jonas Nilsson gjorde fem mål mot sin forna klubb och blev målbäst i matchen.