fredag, oktober 29, 2010

230 000 extra till Smålandsidrotten

I går presenterade den politiska landstingsmajoriteten en satsning på idrott och förebyggande arbete. De rödgröna politikerna gjorde ett handslag med Smålandsidrotten och levererade samtidigt beskedet att anslagen ska höjas för nästa år.
- Landstinget arbetar sedan många år för att skapa ett mer hälsosamt län. För att nå dit är det viktigt att sjukvården bedriver ett aktivt förebyggande arbete och att landstinget involverar andra samhällsaktörer som exempelvis idrottsrörelsen, säger Jessica Rydell (MP), tillträdande landstingsråd med ansvar för primärvård och folkhälsa.

Den rödgröna majoriteten föreslår i sin kommande landstingsbudget en ordentlig uppräkning av anslagen till Smålandsidrotten på 230 000 kronor. Landstinget ger i dag cirka 1,5 miljoner kronor.

- Vi är tacksamma för landstingets ökade stöd till idrotten. Det ger oss ännu bättre möjligheter att bedriva en bra verksamhet som vi vet ger långsiktiga hälsovinster. I Kalmar län finns det över 700 föreningar som arbetar med bland annat en bred barn- och ungdomsverksamhet, säger Agneta Jäverskog, ledamot Smålands Idrottsförbunds styrelse.

- Idrottsrörelsen är länets största folkrörelse. Ute i klubbar och idrottsföreningar bedrivs ett fantastiskt viktigt arbete. Den här satsningen är ett led i landstingets breda arbete för att förbättra folkhälsan, säger Anders Henriksson (S), landstingsstyrelsens ordförande och Linda Fleetwood (V), tillträdande landstingsråd

Inga kommentarer: